Головна » Архів матеріалів

Іван Павлович Крячко - наш старовинний друг, все, що потрібно знати з наукової точки зору про астрономію, про затемнення і астероїди - це до нього. Він завідувач Головної астрономічної обсерваторії НАН України, автор підручників з астрономії, та ще й цікавий співрозмовник. Цього разу ми дізнавалися у нього про астероїд, що наблизився до Землі 1 вересня і, якого побоювалися вчені НАСА. Виявляється, що 4 км площі астероїда - не так вже й багато для побоювань)), а от впливи на земні процеси і дійсно відбулися, залишилося побачити в кого і як вони проявляться цієї осені. ;) Космос - велика сила. До речі, хто не бачив зоряного неба і місяць у телескоп - можна сходити на екск ... Читати далі »

Категория: Новости журнала "Стена" | Добавил: golos | Дата: 05.09.2017 | Комментарии (0)

История - наука удивительная, если, конечно, выдерживает политизацию и не забывает о научной деятельности, выходящей за границы кабинетов, аудиторий и переписывания-пересказывания чужих книг ;) . Многое о своём прошлом и своих сегодняшних проявлениях мы узнаём именно от неё, от Клио. Например, о мощнейшей державе под названием ШУМЕР и их письменности. Мало кто вспоминает сегодня, что благодаря этой письменности мы знаем, что шумеры для упорядочивания своей трудовой деятельности ввели шестидесятеричную систему исчисления. Да-да, многие удивятся, но именно от них нам достались шестьдесят секунд в минуте, шестьдесят минут в часе и триста шестьдесят с небольшим дней ... Читати далі »

Категория: Новости журнала "Стена" | Добавил: golos | Дата: 05.09.2017 | Комментарии (0)

Маргарита

Женщины - ведьмы в любви, чувствуют избранных.
Вслед полыхают огнём с искрой брюзжания...
В окна ночные смотрят наивно-пристально:
полночь, пора с метлой срастись в обожании.

Падая ниц, его величала Мастером,
душу свою разрезав на дольки месяцем.
Демон её любви был на деле гангстером,
Ангел его ночей впал давно в депрессию.

Мастер, испив таланта, стал теоретиком:
мир оказался мелок, глупы усилия.
Наглухо за ... Читати далі »

Добавил: golos | Дата: 04.09.2017 | Комментарии (0)

В американському блокбастері "Конг: Острів черепа" є слова:"Якщо три різних джерела розповідають про одне й те саме слово в слово, — це означає лише одне - вони брешуть". І це так, робота з інформацією - це не просто кропітка праця, це й талант, і усвідомлення відповідальності, та ще й у всі часи - це зброя для війн і впливів. Сьогодні тема інформаційних війн у світі і в Україні, зокрема, є більш, аніж актуальною, саме тому наші друзі і соратники випустили цікаву книгу, яка розповідає про інформаційну безпеку країни і ричаги впливів. Один з авторів книги, видавець і державний управлінець Вадим Карпенко зазначає: "Давайте візьмемо для прикладу Францію. Два французи можуть зійтися і сперечатися стосовно Бонапарта і Наполеона Третього, але коли до них підходить іноземець - вони припиняють чубитися і стають єдині - ... Читати далі »

Категория: Анонсы | Добавил: golos | Дата: 04.09.2017 | Комментарии (0)

*Сутана не робить людину священником, тоді як злочин чи підозріла подія миттєво перетворює її в детектива, особливо якщо людина — любитель кримінальних історій.
Карлос Руіс Сафон. В'язень неба
Зазвичай найкращими детективами в світі виявляються не так звані професіонали, а любителі))), від слова "любити". Достатньо згадати міс Марпл, Шерлока Холмса... Видавець Вадим Карпенко з цього приводу шуткує, що Скотланд-Ярд і поліцейські просто на ставці і лінуються ;) . 
Хоча мова не про це, наша команда приєднується до поздоровлень і радіє разом з українськими читачами, адже нарешті в незалежній Україні почала з'являтися не лише політизована і дитяча література, а якісні детективи, ще й написані смачно і мелодійно. Письменник Володимир Руденко, до речі, готує вже другу книгу, яка теж побачить світ у видавництві Вадима Карпенка, а ми поки дочитуємо першу і пропон ... Читати далі »

Категория: Анонсы | Добавил: golos | Дата: 04.09.2017 | Комментарии (0)

НЕ в химии, ответ — в инструкциях для тела

«Физика» меняется, вдруг «выходит солнце из-за туч», — вдруг возникают новые идеи!… Можете вы представить себе такое: Сказать кому-то из величайших изобретателей в истории человечества: «Прекрати и воздержись!»? Могли бы вы сказать, например, братьям Райт: «Это не будет работать, прекратите это!» Или посмотреть на Теслу и сказать ему: «Это полная глупость: это будет «бить током» людей!» За новым всегда идут изменения и можно абсолютно простыми способами, без особых капиталовложений достигать здоровья, радости, успеха - говорю по своему опыт ... Читати далі »

Добавил: golos | Дата: 02.09.2017 | Комментарии (0)

В школі Василь Рубан був для мене класиком і якби хтось мені сказав, що пройдуть роки і ми зустрінемося, будемо не лише спілкуватися як читач і письменник, журналіст і класик, але й він допоможе мені в питаннях розслідування і розуміння методів психіатрії для підозрюваних - не повірила б)))). Але життя - неймовірне і тому сьогодні я радію з того, що живу в часи таких людей як Василь Рубан і знаю його.
Життя і сила духу цієї людини вражає, тим паче, що він зміг залишитися цілісним інтелектуалом навіть після тортур, не озлобитися, не зненавидіти, а навпаки усвідомити силу Добра і Світла, силу Творчості. 
В 1972 році, коли пройшли арешти української інтелігенції — був арештований і Василь Рубан. Під час слідства жодних свідчень по справі і про своїх знайом ... Читати далі »

Категория: Новости журнала "Стена" | Добавил: golos | Дата: 02.09.2017 | Комментарии (0)

Першими осінніми днями в столиці проходить книжкова виставка присвячена Дням Знань в Україні. Відкрив виставку віце-прем'єр-міністр з гуманітарних питань В'ячеслав Кириленко. 
Чудова подія, в якій щороку ми із задоволенням беремо участь. Тим більше, що літературні процеси і культурні звершення в нашій країні, не дивлячись на скептиків і критиків йдуть своїм шляхом, митці творять і в нас все більше і більше з'являється якісної української літератури. 
На відео також ви можете подивитися вручення літературних премій імені Лесі Українки і Івана Франка.
ЗАПРОШУЄМО ВАС ЗУСТРІТИСЬ НА СТЕНДІ ЖУРНАЛУ "СТІНА". Наш творчий майданчик буде відкритий в рамках виставки ще 1, 2 і 3 вересня 

... Читати далі »

Категория: Новости журнала "Стена" | Добавил: golos | Дата: 02.09.2017 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 145 146 147 148 149 ... 211 212 »