Головна » 2021 » Жовтень » 19 » «Солодке життя» від Тані Кугай
15:36
«Солодке життя» від Тані Кугай

Жовтневими золотими днями в Києві проходить виставка Акварелі Тані Кугай «DOLCE VITA», ця подія, немов свіжий вітер у день літньої спеки чи теплий вітерець в морозні часи... Яскраві кольори, гармонійне перетікання форм, енергія Любові і Краси - все це зцілює, наповнює душу Світлом.

На виставці, яка проходить  на І поверсі Центру Української Культури та Мистецтва на Подолі представлено 28 картин, створених в техніці акварельного живопису протягом останніх 5 років. Тема проекту «Dolce vita» – «Солодке життя», і не дивно, адже на полотнах представлено стільки соковитих фруктів, вони настільки енергетично наповнені, що відчувається смак на вустах.

«Мій творчий метод в роботі з акварельними фарбами полягає в спонтанному русі за вільним плином акварелі, її випадковими розтіканнями, мазками, бризками… Саме свіжість, жвавість і невимушеність акварелі приваблює та захоплює мене в цій техніці. Вона несе в собі життєдайну енергією води, завжди непередбачувану, завжди рухливу, завжди креативну» – зазначає Таня Кугай.

З досьє редакції:

Тетяна Кугай – династичний художник-живописець, графік, дизайнер, педагог, Передвижниця 21 століття, яскравий представник сучасного українського мистецтва. Народилась в Полтаві в родині відомого українського художника-монументаліста - Анатолія Степановича Кугай, мама -  архітектор, кандидат наук, спеціаліст по старовинній українській архітектурі.  Художниця живе та працює в Києві. З 1993 року у Національній спілці художників України. Закінчила Національну Академію образотворчого мистецтва і архітектури в 1993 році (майстерня книжкової графіки проф. Чебаника В. Я.). Закінчила Республіканську художню школу ім. Т. Г. Шевченка. Доцент кафедри рисунка та живопису Київського національного університету технологій та дизайну (Київ, Україна) з 2007 року.

Тетяна Кугай працює в галузі книжкової ілюстрації, графічного дизайну, станкового та монументального живопису. У своїй творчості комбінує графічні та живописні техніки, використовує різноманітність художніх сюжетів і тем: портрети, натюрморти, фігуративні композиції. Використовуючи різноманітність художніх сюжетів і тем, в творчості досягає енергійного емоційного настрою, немов стихії переплітаються і вибухають разом із образами на її полотнах.

Учасниця понад семидесяти художніх виставок в Україні та за кордоном, Тетяна Кугай завжди вирізняється серед художників своїм ні з чим не зрівняним почерком, хто хоча б раз чи два побачить її картини, буде впізнавати сміливі, пристрасні і ніжні мазки її пензля. Творчі роботи художниці знаходяться в приватних збірках та музеях України, США, Великобританії, Франції, Німеччини, Італії, Китаю, Ізраїлю.

Роботи Тетяни Кугай представляли Україну в Художньому Музеї Тараса Шевченко в Пекині, КНР; в Манчестері у Великобританії, на Эдинбургському інтернет фестивалі; в Мюнхені в рамках Виставки-аукціону робіт студентів Національної Академії образотворчого мистецтва та архітектури.

У 2007 році на замовлення Укрпошти вийшла державна поштова марка з роботою Тетяни Кугай. "Вуличка спогадів" 2004 р. ("Марка України" - 2007), тим самим художниця увійшла в історію державних знаків Незалежної України. Саме її ілюстрації прикрашають чудову книгу Миколи Щура "Загадки, таємниці моря", її роботи в книзі "Cuisine traditionnelle", 2007 року, видавець: Gyss & Clément, Франція; а також її пензлю належать ілюстрації до дитячих казок...
Художниця бере участь в творчому об'єднанні з порятунку садиби Терещенко на бульварі Шевченка, 34 в Києві. Створена на пленері картина була представлена на Всеукраїнській виставці Передвижників 21 століття "Обличчя людей. Обличчя міст" з нагоди 190-річниці від дня народження Миколи ГЕ в Броварському краєзнавчому музеї, а сьогодні вона представлена  на виставці "Київська перлина. Меценати Києва" в бібліотеці імені Усенка на вул. Миколайчука,7.

Таня Кугай проводить заняття та майстер класи в своїй творчій майстерні «Світлиця натхнення» (facebook.com/svit.kugai) за наступними темами: «Основи академічного рисунку», «Основи академічного живопису», «Начерки, замальовки, рисунки», «Техніка акварельного живопису», «Техніка акрилового живопису», «Техніка олійного живопису», «Графічні техніки», «Техніки естампної графіки», «Техніки декоративно-прикладного мистецтва», «Книжковий дизайн та ілюстрація».

Офіційний сайт художниці: http://www.taniakugai.com

Відгук правозахисниці, Передвижниці 21 століття, філолога і актриси Інесси Гашинської на виставку АКВАРЕЛІ ТАНІ КУГАЙ «DOLCE VITA»

Виставка працюватиме до 25 жовтня 2021 року.

Час роботи виставкових залів:
Пн.- Пт. – 10:00 – 19:00; Сб. – 10:00 – 18:00; Нд. – вихідний.

Адреса Центру Української Культури та Мистецтва:
Україна, м. Київ, вул. Хорива, 19-В
, ст.м. «Контрактова площа»

Наталія Костилєва

Категория: Живопись | Добавил: golos | Теги: акварельний живопис, Події, художники України, виставки України, журнал стіна, тетяна кугай, Dolce vita таня кугай, куди піти в Києві, солодке життя тетяни кугай, передвижники 21 століття, новини Києва, художники аквалеристи
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]