Головна » 2017 » Червень » 20 » З 20 червня по 25 липня у просторі Плівка на території Довженко-Центру проходитиме  пересувний виставковий проект Goethe-Institut «Кордон»
07:26
З 20 червня по 25 липня у просторі Плівка на території Довженко-Центру проходитиме  пересувний виставковий проект Goethe-Institut «Кордон»

З 20 червня по 25 липня у просторі Плівка на території Довженко-Центру проходитиме  пересувний виставковий проект Goethe-Institut «Кордон». 

Де закінчується Європа й починається Азія? Це запитання виступає лейтмотивом  проекту Goethe-Institut, реалізація якого полягає в проведенні виставок у співпраці з Об’єднанням комп’ютерного медіа-мистецтва (Об’єднання комп’ютерного медіа-мистецтва Дортмунд  (HMKV) та з численними партнерами зі Східної Європи та Центральної Азії.

У рамках проекту «Кордон» відбувається ідентифікація та дослідження кордонів і ліній розмежування в якнайширшому розумінні цього слова. Це – і локалізація або виокремлення певних територій, і культурні або соціальні бар’єри, і інструмент, за допомогою якого «ми» відрізняємося від «інших». «Кордон» розуміється як метафора. При цьому червоною ниткою експозиції проходять географічний і культурний кордони між Європою та Азією. 

У центрі уваги проекту перебувають представники молодого покоління мистецьких і культурних кіл, які в 2017 році почали виносити на суд глядачів результати власних поглядів у рамках спільної пересувної виставки у Східній Європі, Росії, Центральній Азії та Німеччині. Україна представлена  художніми  рефлексіями Анастасії Живковоїі та Аліни Копиці.                                                              

Для участі у виставці запрошені такі митці: Уміда Ахмедова / Олег Карпов (м. Ташкент, Узбекистан), Аліса Бергер (м. Кельн, Німеччина), Айтегін Джумалієв (м. Бішкек, Киргизстан), Наталія Дю (м. Алмати, Казахстан), Сауле Дюсенбіна (м. Алмати, Казахстан), Фархад Фарзалієв (м. Баку, Азербайджан), Катя Ісаєва (м. Москва, Росія), Антон Карманов (м. Новосибірськ, Росія), Аліна Копиця (м. Київ, Україна), Гайша Маданова (м. Алмати, Казахстан / м. Мюнхен, Німеччина), Таус Махачева (м. Москва, Росія), Елеонора де Монтеск’ю (м. Берлін, Німеччина), Станіслав Муха (м. Берлін, Німеччина), Марат Раїмкулов (м. Бішкек, Киргизстан), Алла та Олексій Румянцеви (м. Душанбе, Таджикистан), Сергій Шабохін  (м.Мінськ, Білорусь), Софія Табатадзе та Надія Цулукідзе (Грузія), Олександр Угай (м. Алмати, Грузія), Вірон Ерол Верт (м. Берлін, Німеччина), арт-група «Куди біжать собаки» (м. Єкатеринбург, Росія), Анастасія Живкова (м. Київ, Україна), Ольга Житліна
(м. Санкт-Петербург, Росія).

Дискусійна  програма  виставкового проекту «Кордон» відбуваєтсья у Партнерстві  з Платформою культурних ініціатив ІЗОЛЯЦІЯ. В рамкахцієї прогами: низка дискусій, театральних вистав, покази фільмів за участі українcьких референтів і німецьких експертів.

Виставка представлена, зокрема, у Москві, Санкт-Петербурзі, Красноярську, Києві, Мінську, Тбілісі, Дортмунді та в містах Центральної Азії. Кураторами виступають Інке Арнс, Дортмунд,і Тібо де Ройтер, Берлін.Підтримку у проведенні експозиції надало 
Міністерство закордонних справ Німеччини.


Відкриття виставки: 20 червня 2017, о 19.00 
Плівка
Національний  Центр ОлександраДовженка
вул. Васильківська, 1, м. Голосіївська, Київ 

 

Категория: Анонсы | Добавил: golos
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]