Регистрация | Вход
Уважаемые творческие личности, по многочисленным просьбам мы снова возобновляем работу нашего Литературного Форума «Литературная Революция :: здесь живет Творчество!». Первый наш Форум просуществовал больше 10 лет в пространстве интернета и собрал вокруг себя много друзей, которые виртуально общались и делились своим творчеством в интернете на нашем Форуме, публиковались в журнале «Стена», а также встречались и общались лично на различных литературных чтениях и выставках, на площадках журнала «Стена» по всей Украине и за рубежом.
Мы снова, с нуля, возобновили работу Форума, но уже на официальном сайте журнала «Стена».
Для Вас созданы рубрики «Поэзия» и «Проза» , где абсолютно каждый может разместить свои стихотворения (прозу), а у любителей литературы будет возможность познакомиться с Вашим творчеством, написать комментарии, подружиться с Вами. Ведь очень важно выходить за рамки социальных сетей и дарить свои творения читателям!
Всеукраинский молодежный журнал «Стена» выходит один раз в квартал. И редакция журнала снова в каждом номере будет выбирать «Поэта (Прозаика) квартала по версии журнала «Стена» и публиковать его стихотворения (прозу) в печатной версии журнала «Стена». Может будут выбраны и несколько поэтов (прозаиков).
В конце года будут выбраны «Поэт 2022 года по версии журнала «Стена», «Прозаик 2022 года по версии журнала «Стена». Чтобы быть объективными мы сделаем в интернете активное голосование в котором выбирать будут читатели. Победители и их творчество будут опубликованы в журнале «Стена» в конце 2022 года.
Размещайте Ваши стихотворения и прозу в рубриках Форума «Поэзия» и «Проза», но сначала Вам необходимо будет зарегистрироваться на нашем сайте. Не старайтесь выбрать лучшие работы, публикуйте всё, что изливается из Вас. Дайте возможность читателю познакомиться с тем, что у Вас внутри и погрузиться в новые потоки творчества. Количество размещенных работ – неограниченно!
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум «Литературная Революция :: здесь живет Творчество!» » Проза » Проза » КОНКУРС "КОЛЬОРИ ЛІТА". Номінація "Мій ближній" (Школа, спогади, вдячність, краса)
КОНКУРС "КОЛЬОРИ ЛІТА". Номінація "Мій ближній"
Lidiya_LyashenkoДата: П`ятниця, 12.08.2022, 19:56 | Повідомлення # 1
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 14
Репутація: 3
Статус: Offline
17 червня 2022 р., перебираючи старі документи
часів викладання в музичній школі,
я знайшла картину, подаровану мені третьокласницею.
Ця картина не лише вразила дитячою щирістю, але сколихнула
ціле море спогадів 10-річної давнини.
Натхненна, я відправила фотографію знахідки її авторці —
20-річній дівчині, котра давно проживає закордоном,
і в той самий день отримала теплу, зворушливу відповідь…

ЛЕГЕНДА ПРО ДИТЯЧИЙ МАЛЮНОК

Їй було 68. Ці цифри зовсім не вкладалися в її голові, як одне число. За педагогічною звичкою, вона сприймала їх окремо та пов’язувала виключно із віком її учнів — першокласників та другокласників. Все своє життя вона провела в одному містечку і тому часто на його вулицях зустрічала колишніх учнів — у минулому дівчат і хлопчиків, — а нині поважних жінок та чоловіків, і багато хто з них вже був відмічений першою сивиною та далеко не першими візерунками зморшок.
В її пам’яті залишилося безліч дітей. З кожним були пов’язані цікаві історії навчання та життєвих ситуацій, їхніх досягнень та жартів, довжиною в десятиліття. Часом спогади настільки її захоплювали, що здавалося, ніби вона стоїть перед цілою купою колишніх учнів, всі вони щось із ентузіазмом розповідають, жестикулюючи та намагаючись привернути увагу тільки до себе, окликаючи її та багаторазово повторюючи її ім’я-по-батькові.
Повністю занурюючись у спогади про їхні витівки, які знову і знову у всіх дрібницях відтворювала її пам’ять, вона сміялася та хитала головою.
Одного разу, перебираючи стоси паперів на горищі, вчителька знайшла товсту папку малюнків. Створені дитячими руками, з нечіткими лініями, що дивним чином порушували пропорції фігур тварин та людей, малюнки ці здалися їй найціннішим та найдорожчим, що лишилося в її житті. На звороті олівцем були зазначені імена авторів, а на деяких — навіть дати. І тут у душі вчительки зародилося сильне бажання, — навіть жага, — зустрітися з ними усіма, поговорити та обійняти кожного.
Цілий місяць вона їх розшукувала. Когось — в телефонній книзі, когось — листом електронною поштою, інших — через знайомих та навіть зовсім незнайомих людей… Але найдивовижнішим стало те, що всі, без виключення, відгукнулися на запрошення та з радістю пообіцяли приїхати. З різних куточків України та навіть з-за кордону рвалися серця дорослих людей, котрі з нетерпінням чекали того моменту, коли їм буде дозволено повернутися у дитинство.
І ось цей день настав. Вчителька — у найсвятковішій сукні та з серцем, що вистрибувало з грудей від хвилювання, наче на неї чекало проведення відкритого уроку, або проходження атестації за усі 45 років педагогічної праці, — та цілий клас дорослих людей з квітами і цукерками, які так хвилювалися, ніби мали складати найскладніший іспит, — зустрілися біля старенької двоповерхової школи. Кожен гість — у відповідь на подаровані квіти та пригощення, — несподівано отримав малюнок, як звісточку з дитинства від себе самого, маленького, недосяжного і майже втраченого у життєвій метушні. Залунали захоплені вигуки, почулися схлипування та з’явилися перші сльози: «Це ж мій малюнок!», «Я пам’ятаю!», «А який це рік?», «Це ж ми надворі малювали!», «Так-так, перед канікулами!», «Невже Ви все це зберегли»?!.
Цілих п’ять годин вони говорили, перебиваючи одне одного. Ніби школярі першого вересня, котрі після канікул поспішали розповісти вчительці про свої пригоди та численні новини за три довгих літніх місяці. А вона кивала, і слухала, і переймалася, і хвилювалася, і завмирала, і співчувала, і раділа разом з кожним з них.
Та завдяки цим п’яти годинам на велетенській нашій планеті стало на три десятки більше по-справжньому щасливих людей.

18 липня 2022 р.
 
golosДата: Неділя, 21.08.2022, 08:52 | Повідомлення # 2
Лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 65
Репутація: 4
Статус: Offline
Прекрасно)))
 
golosДата: Середа, 24.08.2022, 10:34 | Повідомлення # 3
Лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 65
Репутація: 4
Статус: Offline
Та завдяки цим п’яти годинам на велетенській нашій планеті стало на три десятки більше по-справжньому щасливих людей.!!!! Амінь
 
Форум «Литературная Революция :: здесь живет Творчество!» » Проза » Проза » КОНКУРС "КОЛЬОРИ ЛІТА". Номінація "Мій ближній" (Школа, спогади, вдячність, краса)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: