Головна » 2023 » Травень » 10 » Христос Воскрес! Перемога життя над смертю
11:26
Христос Воскрес! Перемога життя над смертю

Великдень найбільше християнське свято, найбільше свято, яке дає усім віруючим людям не лише надію, а радість перемоги світа над темрявою, життя над смертю, вічності над прахом тимчасовості, любові над гордим егоїзмом. Христос Воскрес, браття і сестри! Ці слова ми говоримо аж до Трійці, вони лунають у серцях живих, пробуджених. Традиційно свято Трійці припадає на 50-й день після Великодня. отже цього року ми будемо святкувати Трійцю 4 червня за церковним календарем.

А між Пасхою і Трійцею у нас чимало дат і днів, які нагадують нам про славетних героїв духовного подвига. Так 10 травня 2023 року святкуємо священномученика Симеона. 

Святий апостол і священномученик Симеон, родич Господній, був сином Клеопи, молодшого брата святого Йосифа Обручника.

У зрілому віці він побачив чудеса Господа Ісуса Христа, увірував у Нього і став одним з числа сімдесяти апостолів. Коли був убитий перший Єрусалимський єпископ Яків, християни обрали на його місце Симеона. У правління імператора Траяна римському правителю Аттику донесли, що святий Симеон походить з роду царя Давида і сповідує християнську віру. Язичники схопили святого Симеона, який у той час був вже столітнім старцем і після довгих мук розіп'яли на хресті, це була популярна тортура серед язичників того часу, адже давала людині великі тілесні муки. Щоб не відбувалося того часу, вірність апостолів і віруючих була великою і давала приклад висоти людського духу, тому і дійшли ці подвиги до нас через тисячу років, і сьогодні породжують в серцях силу.

Христос Воскрес!

Категория: Новости журнала "Стена" | Добавил: golos | Теги: православні, перемога, Любов, істина, православна церква, пасха 2023, Господь, віра, християнство, надія, новини, Христос
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]