Головна » 2023 » Травень » 8 » Поштові автобуси. Відкриття виставки художника-графіка Віктора Зінченко
13:43
Поштові автобуси. Відкриття виставки художника-графіка Віктора Зінченко

5 травня 2023 року відбулося урочисте відкриття виставки нашого друга і художника, Передвижника 21 століття - Віктора Миколайовича Зінченко. Цього разу він підготував для поціновувачів історії і ретроавтомобілів серію поштових автобусів, які випускалися у Європі з початку 20 століття. На виставці, яка триватиме до 29 травня 2023 року в музеї-квартирі Павла Тичини в Києві, за дресою вул. Терещенківська 5. кв.1 представлено 64 картини.

На виставці ви зможете в одному місті побачити такі раритети, як автобус початку ХХ століття від дирекції «Імперської пошти» тодішньої держави Баварія - маршрутний поштобус — Kraftpostkurswagen. Уже тоді він був характерного канаркового кольору, ходив строго за розкладом і оснащувався... поштовими скриньками. Побачите ви і Мерседеси і ще багато інших поштомобілей, чимало з яких, впевнені, стане відкриттям. Сьогодні таку колекцію можна побачити лише в деяких музеях Західної Європи і то в розкиданному вигляді, тож виставка Віктора Зінченко ще й унікальна, адже вмістила історію поштомобілей на одній площадці.

Серед гостей виставки були Передвижники 21 століття, просвітницького проекту журналу "Стіна", автомобільні журналісти, автоексперти і любителі ретротехніки.

Фоторепортаж дивіться у нашій галереї

 

Категория: Новости журнала "Стена" | Добавил: golos | Теги: Віктор Зінченко, журнал стіна, передвижники 21 століття, поштомобілі, поштові автомобілі, новини 2023
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]