Головна » 2023 » Серпень » 13 » Вітаємо з Маковеєм, Маленьким Спасом
12:11
Вітаємо з Маковеєм, Маленьким Спасом

Дорогі друзі, соратники, православні християни! Команда журналу "Стіна" від щирого чистого серця вітає усіх вас із православним святом Маковея - Медового Спаса, який зпокон віку святкували наші діди, отці і прадіди, їх традиціям і вірі ми залишаємося вірними і сьогодні. Це свято походить від дня винесення Честних Древ Животворящого Хреста Господня. Колір одягу під час богослужіння у наших православних священників в ці дні - фіолетовий. Такий колір разом із темно-червоним в ці дні означає память про Хрест Господа нашого Іісуса Христа, а також 14 серпня починається Успенський пост, коли батюшки облачаються в темні кольори синьго, зеленого, червоного.

На 14 серпня також виходиться память мучеників, братів, яких називають Макавеями. У 166 році до Різдва Христового 7 юнаків та їх вчитель були замучені за віру. Ця історія ніяк не повязана із рослиною мак, яку святять на землях древньої Русі, цей звичай суто наш і має значення подяки за врожай і радість від праці на землі, це саме стосується меду, який також освячують, і жертвують разом із плодами церкві і людям, які не мають достатку, а також цими дарами пригощають гостей.

Нехай цей святковий день нагадає нам головну заповідь нашого Спасителя: любіть один одного, перемагайте ненависть і будьте добрими, щедрими і боголюбивими.

картина Ю. Павлович «Маковей. Крестный ход к колодцу»

Старая картина Изнесение честных Древ Животворящего Креста Господня

Категория: Новости журнала "Стена" | Добавил: golos | Теги: спаситель, Любов, маленький спас, Маковей, Україна, журнал стіна, православна церква, новини, медовий спас
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]