Головна » 2021 » Серпень » 2 » Андрію Андрєєву присвячується. Учасники RALLYE MONTE-CARLO в Броварах
17:58
Андрію Андрєєву присвячується. Учасники RALLYE MONTE-CARLO в Броварах

20-та ювілейна виставка Передвижників 21 століття під егідою журналу “Стіна” “Обличчя людей. Обличчя міст” 30 липня 2021 року відкрилась в Броварському краєзнавчому музеї і триватиме до 12 вересня. Одна з експозицій виставки вшановує пам'ять Андрія Володимировича Андрєєва (1960-2020) - відомого броварчанина і киянина, реставратора ретроавтомобілів, механіка, колекціонера, чемпіона України із водно-моторного спорту, героя таких кінофільмів, як “Схід-Захід” режиссера Режіса Варньє; “Єсенін” за мотивами книги Віталія Безрукова із Сергієм Безруковим у головній ролі; “Брати Ріко”, “Раба любові”, “Американська трагедія", "Сафо", "Петро Лещенко" тощо.

Нову роботу з останьої реставрації Андрія Володимировича Андрєєва представив автомобільний художник Віктор Зінченко, відкрив експозицію ретроавтомобільний історик, автоексперт, президент ГО Нова Моторс — Володимир Винник. Приємним сюрпризом став приїзд на відкриття виставкиі експозиції імені Андрєєва, команди, яка буде брати участь у раллі RALLYE MONTE-CARLO. Запорожець кольору "тіфані" привернув увагу гостей і учасників виставки. «Запорожець» 1971 року який має запорізьку прописку, перетворився в ZAZRS966MC. Екіпаж цього автомобіля Роман Щипков і Олексій Бурбак вже зареєстровані під стартовим номером 403, як учасники ралі Монте-Карло 2022 року! І це знакова подія для України, тому що організатор ралі, Королівський Автомобільний Клуб Монако, зробив виняток з правил включив до списку учасників «Запорожці». В цьому іменитому ралі, якому виконується 111 років, можуть претендувати на участь моделі автомобілів, які були учасниками до 1968 року! Запорожців не було ніколи! На відкриття експозиції і виставки приїхав цілий екіпаж - Роман Щипков, Павло Данченко і Тетяна Федорчук. Команда Передвижників 21 століття свій автограф на автомобілі поставила, Віктор Зінченко немов ігумен Панфнутій, теж рукуприложив, а команді журналу "Стіна" дісталась історична карта Міжнародного марафону ретро-автомобілів. Марафон почав свій шлях з Умані, далі Київ, Канів, Черкаси, Кременчук, Кам'янське, Запоріжжя, Дніпро, Харків, Новомосковськ, Полтава, Олександрія, Кропивницький, Вінниця, Бар, Тернопіль, Львів, Івано-Франківськ, Чернівці, Зарожани, Хотин, Сучава, Кишинів, Білгород-Дністровський, Одеса, і інші міста.

Ще однією родзинкою виставки стала народна артистка України, і Росії - Лариса Валентинівна Кадочнікова.

Виставка проходить в рамках Міжнародного культурно-просвітницького проекту журналу “Стіна” - “Передвижники 21 століття”. Соорганізатор: Броварський краєзнавчий музей.

З Києва їхати зі станції метро "Лісова", маршрутний автобус №403 або 402, зупинка Порашинка (Гагаріна), музей в хвилині ходьби, орієнтир - пам"ятник грамофонам

 

Пам'ять Андрія Володимировича Андрєєва почтили, до речі, картина Віктора Зінченко, присвячена майстру ретроавтомобілів залишиться в музеї, як дар місту Бровари.

Куратор виставки, координатор культурних проектів журналу “Стіна”, журналіст і телеведуча Наталія Костилєва. 

 

Категория: Новости журнала "Стена" | Добавил: golos | Теги: виставка в броварах, Обличчя людей, броварський музей, Новини України, RALLYE MONTE-CARLO, ретроавтомобілі, автомобіль запорожець, передвижники в броварах. передвижни, стіна передвижники, роман щипков, зинченко віктор, Журнал Стена, обличчя міст, новини броварів, Андрій Андрєєв бровари
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]