Головна » 2021 » Серпень » 3 » Українці на Запорожцях учасники ралі Монте-Карло 2022 року
10:58
Українці на Запорожцях учасники ралі Монте-Карло 2022 року

ЗАПОРОЖЦІ НА RALLYE MONTE-CARLO!

Українці на Запорожцях вперше братимуть участь у ралі такого рівня! Звичайний «Запорожець» 1971 року який має запорізьку прописку, перетворився в ZAZRS966MC. Екіпаж цього автомобіля Роман Щипков і Олексій Бурбак вже зареєстровані під стартовим номером 403, як учасники ралі Монте-Карло 2022 року! І це знакова подія для України, тому що організатор ралі, Королівський Автомобільний Клуб Монако, зробив виняток з правил включив до списку учасників «Запорожці». В цьому іменитому ралі, якому виконується 111 років, можуть претендувати на участь моделі автомобілів, які були учасниками до 1968 року! Запорожців не било ніколи!

З метою підготовки команди та випробування автомобілів і для популяризації проекту, командою проведено самий великий автомобільний марафон за всі часи Незалежності України, сказав Роман Щипков.

Марафон «набрав обертів» завдяки підтримці керівництву українських міст, партнерів, шанувальників ретро культури і марки ЗАЗ. Захід викликав неабиякий резонанс в суспільстві. У кожному місті вийшли сюжети на ТБ, а в більшості міст по декілька.

Гранд Марафон «Миру та Дружби VI United Super Special Race Ukraine in Rallye Monte-Carlo» – відбувся і встановлено 4 рекорди України:

- 21 день в дорозі. З Умані до Запоріжжя і Харкова, потім Кропивницький, Вінниця до Львова, потім Коломия, Чернівці, Хотин, Новодністровск до Умані;

- 4139 кілометрів довжина маршруту;

- 172 учасника, зокрема мотоцикл JAWA з коляскою і два «ретробуса»;

- 32 міста України гостинно зустріли Марафон, де презентовано проект Ukraine in Rallye Monte-Carlo та відбулися бліцтурніри і змагання!

Окремо подяка партнерам проекту, Мерам міст і департаментам що долучилися. Дякуємо нашим партнерам - національному виробнику шин РОСАВА і PREMIORRI, компанії «ГРАВІТОН» - національному виробнику комплектуючих для відомих автомобільних брендів Німеччини, Асоціацій «Техноспорт», світовому виробнику моторного масла EUROL, виробникам якісної фарби ASPEKT та хімії ADMIRAL, нашим чеським партнерам PNEU VRANIK та виробнику елітного коньяку ТМ MONACO з Монако. Подяка нашим медіа партнерам AUTO.RIA, TV5, ECOTV, ЕСПРЕСО ТБ, ТВА, та усім хто підтримав цей проект, додав Роман Щипков.

Дата старту Марафону обрана не випадково, 13 червня 126 років тому, відбувся першій фініш автомобільних перегонів «Париж-Бордо-Париж». Саме цій день вважається початком автомобільних гонок, тому 13 червня 2021 року з Умані стартував «VI Марафон Миру та Дружби…».

Організатори, а саме, команда «Відродженого Київського Клубу Автомобілістів», Національна Автомобільна Ліга «Золоте Кермо України», спільними зусиллями з «державної установою «Спорт для Всіх», ФАУ, за підтримці керівництву міст і наших партнерів, зробили це на високому організаційному рівні додав Роман Щипков – Командор команди.

Останні роки Національна Автомобільна Ліга «Золоте Кермо України» і «Відроджений Київський Клуб Автомобілістів», організує багато некомерційних і міжнародних заходів. Усі проекти унікальні, а Марафон цього року – найбільший автомобільний проект України. Команда втілює в життя ряд ініціатив, таких як Міжнародний інтернет-конкурс на звання «Кращого Запорожця Світу», веде Каталог унікальних автомобілів України OSCARB.ua та інші проекти направлені на розвиток автомобільної культури.

Команда Ukraine in Rallye Monte-Carlo готує серію заходів протягом року і надалі плауне вдосконалювати автомобілі:

24-27.08

VII Grand Marathon United Super Special Race «Київ-Кишинів 30 років разом». 24.08 - 30 років Незалежності України, 27.08 - 30 років Незалежності Молдови!

04-05.09

Автомоторне шоу «Осінь Золота» Смотр-конкурс SCARB.ua з презентацію автомобілів команди Ukraine in Rallye Monte-Carlo

19.09

Парад по Києву «Миру та Дружби» Kyiv Grand Prix

01.10

День Українського Автомобіля, презентація міста Старту ралі.

22.01.22

Старт з Києву учасників Rallye Monte-Carlo Classique Східної Європи (Київ - Монако).

30.01.22

Rallye Monte-Carlo Classique.

Команда вже має реєстрацію Королівського Автомобільного Клубу Монако двох автомобілів ЗАЗ під стартовими номерами 402 і 403, вирішені організаційні питання і логістика проекту. Узгоджено з організатором щодо участі повноцінної команди від України в кількості п’ять автомобілів, в тому числі і жіночій екіпаж. (Dear Mr. Shchypkov, It’s with pleasure that we will accepted your entries in the Rallye Monte-Carlo Classique with the 5 ZAZ listed in your attachment).

Але найголовніше, і про це заявляємо зараз! Нашому Клубу погоджено проведення офіційного Старту Rallye Monte-Carlo Classique у Києві в січні 2022 року.

Офіційний інформаційний партнер події - Молодіжний інформаційно-аналітичний журнал "Стіна"

Категория: Анонсы | Добавил: golos | Теги: Новини України, Королівський Автомобільний Клуб Мон, автоклуб, ретроавтомобілі, передвижники 21 століття, журнал стіна, ралі Монте-Карло 2022 року, роман щипков, автомобіль запорожець, ЗАПОРОЖЦІ НА RALLYE MONTE-CARLO, запорожці, раллі монте-карло
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]