Головна » 2022 » Січень » 21 » Виставка авторських поштових листівок у книжковому магазині "Глобус Книги". Запрошуємо
09:14
Виставка авторських поштових листівок у книжковому магазині "Глобус Книги". Запрошуємо

До уваги Передвижників 21 століття, соратників культури, мистецтва, любителів ретроавтомобілів та історії!

Запрошуємо вас сьогодні, 21 січня о 14-30 на відкриття Виставки авторських поштових листівок українського Зарубіна і Передвижника 21 століття Зинченко Виктор

Виставка організована в рамках культурно-просвітницького проекту журналу "Стіна" - Передвижники 21 століття у співпраці із одним з найстаріших книжкових магазинів Києва - "Глобус Книги" на проспекті Комарова 38/57 (зупинка швидкісного трамваю "Івана Лепсе"). Відкриття 21 січня. Працюватиме виставка протягом місяця.

Віктор Миколайович Зінченко – відомий автомобільний художник, книжковий ілюстратор, графік і живописець. Автор серії «Автосмайл», майстер-художник символічно-рунічних композицій авторського циклу Павла Корнієнко «РУНА-РОДА» (2009-2017); художник-ілюстратор Всеукраїнського молодіжного інформаційно-аналітичного журналу «Стіна». Є автором серії державних поштових знаків на замовлення Укрпошти «Міський транспорт», в його доробку більше півсотні поштових карток на тему автомобілів.

Виставка поштових листівок, представлених в магазині “Глобус Книги” охоплює період 10 років, з 2012 до 2022 року, експозиція складається із 60 мініатюр з історії автомобілів і не тільки. Мета виставки: відродження філокартії в Україні і популяризація культури і історії за допомогою поштової мініатюри серед дітей та дорослих. Чимало поколінь в дитинстві збирали поштові листівки, відправляли їх поштою своїм друзям і родичам, популяризували мистецтво і вивчали історію і все це стало основою культури нації і народу.

Філокарті́я (з грец. philéo — люблю і лат. carta, charta (грец. chártes) — папір, списаний лист, книга), колекціонування, як правило ілюстрованих, поштових карток (листівок). Філокартія зародилася в кінці XIX ст., коли почався масовий випуск листівок, що набули міжнародного поширення як найдешевший вид поштового відправлення. Усі мандрівники надсилали поштові листівки із зображенням того місця, де вони знаходились, тепер ці листівки — музейна цінність і джерело вивчення історії і географії.

В рамках виставки - автограф-сесія

Адреса: Магазин Глобус Книги, проспект Комарова 38/57 (Л. Гузара за новим стилем), Солом"янский район, зупинка швидкісного трамваю "Івана Лепсе", магазин знаходиться напроти Медмістечка. Поряд знаходяться метро КПІ та Берестейська.

 

Категория: Анонсы | Добавил: golos | Теги: журнал стіна, Новини України, книжкові магазини Києва, виставка філокартії, Зінченко Віктор, виставки києва, найстаріший книжковий магазин Києва, передвижники 21 століття, поштові знако, магазин глобус книги, культура, поштові листівки, авторські поштові листівки
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]