Головна » 2022 » Січень » 17 » Виставка Філокартії “НОВОРІЧНІ ЛИСТІВКИ” (1966-2022) від журналу "Стіна"
09:03
Виставка Філокартії “НОВОРІЧНІ ЛИСТІВКИ” (1966-2022) від журналу "Стіна"

Команда журналу "Стіна" запрошує усіх поціновувачів культури, мистецтва, філателії і філокартії, батьків і дітей на виставку, присвячену поштовим листівкам, яка охоплює мініатюри з 1966 року і до 2022 року. Тема: "Новорічні листівки". Виставка відкривається 18 січня 2022 року о 15-00 в бібліотеці імені Усенка для дітей (метро Лівобережна, вулиця Миколайчука,7).

Працюватиме експозиція з 18 січня до 13 лютого 2022 року в часи роботи бібліотеки ім. Усенка; вхід вільний.

Організатор: Молодіжний журнал “Стіна”

Соорганізатор: Бібліотека імені Усенка для дітей

Філокарті́я (з грец. philéo — люблю і лат. carta, charta (грец. chártes) — папір, списаний лист, книга), колекціонування, як правило ілюстрованих, поштових карток (листівок). Філокартія зародилася в кінці XIX ст., коли почався масовий випуск листівок, що набули міжнародного поширення як найдешевший вид поштового відправлення. Усі мандрівники надсилали поштові листівки із зображенням того місця, де вони знаходились, тепер ці листівки — музейна цінність і джерело вивчення історії і географії. Особливої уваги потребують листівки художні, створені митцями. Серед них найзнаніші на наших теренах — листівки Володимира Івановича Зарубіна, відомого мультиплікатора і автора найкрасивіших поштових листівок 20 століття, окрім Зарубіна пошта випускала репродукції відомих художників, саме завдяки цьому люди, далекі від мистецтва, могли долучитися до його вивчення і колекціонування. Філокартія зіграла значну роль в популяризації витворів образотворчого мистецтва, що експонуються в музеях і на виставках. Листівки із зображеннями тоді існуючих історичних, географічних, архітектурних тощо об'єктів, пам'яток матеріальної культури і тому подібне, набувають з часом характеру документальних джерел, що зближують філокартію з допоміжними історичними дисциплінами. Усі, хто збирав поштові листівки завжди знали більше і розвивалися в усіх напрямках, адже створювали свій власний міні-музей, писали поздоровлення, розвивали епістолярний стиль.

Свої побажання залишайте в нашій книзі відгуків і долучайтесь до колекціонування, будемо раді і вашим колекціям! 

У разі виникнення запитань чи пропозицій пишіть нам на адресу stena@meta.ua 

Замовити журнал можна через редакцію або передплативши через Укрпошту, наш передплатний індекс 37325. Усім передплатникам річним, які зроблять замовлення через редакцію до 1 лютого в подарунок авторські листівки від нашого художника Віктора Зінченко.

Категория: Анонсы | Добавил: golos | Теги: Новини України, бібліотека Усекнка, виставка філокартії, новорічні поштові листівки, ДІД МОРОЗ, журнал стіна, колекціонування листівок, філокартія, Віктор Зінченко, виставки києва, почта, укрпошта, культура
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]