Головна » 2015 » Грудень » 15 » Виставка Оксани Лір на стенді журналу "Стіна"
09:29
Виставка Оксани Лір на стенді журналу "Стіна"

Вже традиційно Молодіжний журнал "Стіна" презентуючи видання і проекти на міжнародній виставці з рукоділля, хоббі і подарунків "Медвін" представляє відомі і нові імена в мистецькому житті України і зарубіжжя. Цього разу родзинкою і відкриттям сезону стала виставка нашої землячки, що проживає в Німеччині - Оксани Лір і її серії картин під назвою "Перші паростки". Відгуків у відвідувачів "Медвіну" і гостей журналу "Стіна" було чимало, червоною ниткою серед них були слова про м"якість і світло, що йде від картин. Так і є, адже творчість Оксани Лір просякнута любов"ю, і в кожному штриху пензлика відчувається ніжність і усвідомлення краси.

Ми взяли інтерв"ю у Оксани Лір і представляємо його вашій увазі, шановні читачі)))

- Дякую від щирого серця за організацію виставки на моїй Батьківщині! Для мене це дуже важливо... Малювати я почала ще з дитинства, але це не було щось серійне, професійне.., а от рік тому, коли я була вагітна моїм сином, сидячи в дикреті, я всю вагітність малювала, в мені немов пробудилось якесь джерело і творче натхнення стало постійним супутником. Спочатку моя уява малювала ці картини в голові, а потім я вирішила спробувати перенести ці мотиви на полотно. Що потрібно для творчості і розкриття себе? Думаю, що в першу чергу гарна атмосфера і родина, адже саме в родині закладається фундамент, на якому відбувається подальший розвиток особистості. Моя мама-любить писати пейзажі, натюрморти у вільний час, займається гончарством, виготовленням керамічних виробів з глини і ще багато іншого - вона розностороння в творчому плані людина. Моя сестричка- теж справжня майстриня. Художник-стиліст, вже багато виставок персональних має, педагог, виготовляє вироби з глини і.т.д...А який вплив на нас із сетричкою мала бабуся, вона в нас бібліотекар і зробила просто величезний внесок у розвиток моєї уяви, бо дуже багато нам читала і розповідала. Усі мої близькі - творчі люди і на мене, безперечно, впливають, вони є невід"ємною частиною мого натхнення. Я сподіваюсь, що ця перша виставка буде основою, фундаментом для моїх подальших робіт. Після першої виставки в мене ще більше натхнення, бажання малювати поки, щоправда в мене мало часу на творчість ( 2 маленькі дитинки, які потребують теж багато уваги та часу, виховання), але я намагатимуся знаходити хоч декілька годин. 

Чому саме мотиви українських просторів та природи? Можливо тому, що бракує лісів, пейзажів, запахів, які на Батьківщині, бо ніде немає такої краси як на рідній землі. Любов до природи мені прищепив ще мій дідусь. Коли я буваю на природі, то роздивляюся квіточки, траву, дерева, небо, листочки і так хочеться це відобразити на полотні, поділитися неймовірними відчуттями із усім світом, показати його красу тим, хто іноді в турботах про насущне забуває про неї.
Народилася я в Івано-Франківській області м. Косів, все життя проживала в улюбленому місті Обухів, що на Київщині. Закінчила державну художню школу ім. Шевченка в Києві( але на той період, коли навчалася, то нажаль не з великим задоволенням відвідувала уроки). Потім закінчила Державний педагогічний університет ім. Драгоманова. За освітою я викладач німецької мови та зарубіжної літератури. Після закінчення університету в Києві працювала та навчалася в Берліні, спеціальність офіс- менеджер, перекладач. Зараз я проживаю в Німеччині. На сьогоднішній день найважливішим своїм завданням бачу виховання дітей, але для цього і самій потрібно відповідати високій планці, бути для них прикладом. завжди натхненною і радісною і ось тут творчість допомагає. А взагалі найголовніше – це розвиватися. Це є дуже важливо.

Ну а ми розкриємо для вас, улюблені читачі і друзі, невеличку таємницю: навесні 2016 року журнал "Стіна" планує представити родинну виставку Меркушевих-Лір, де ви зможете побачити і "Перші паростки" і нові картини Оксани Лір, її сестри, вже відомого вам художника-стиліста Антоніни Меркушевої і. вперше на нашій площадці роботи знаного в Україні майстра Катерини Меркушевої, мами талановитих художниць. Слідкуйте за новинами і ТВОРЧОСТІ усім ВАМ).

Категория: Новости журнала "Стена" | Добавил: golos | Теги: Оксана Лір, картини, журнал стіна, перші паростки, Меркушева, творчість
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]