Головна » 2022 » Січень » 17 » Знання пращурів. Старий Новий рік, вареники, щедрівки
09:20
Знання пращурів. Старий Новий рік, вареники, щедрівки

Накривають столи зі «щедрою кутею», варениками та пирогами і чекають на щедрувальників. А ті обходять домівки, бажають усіляких гараздів господарям і пригощаються тими яствами, які приготували для них. Все це наші традиції, давні, сімейні. родові, які зближують і збирають родини разом, роблять зимові вечори теплішими.

От і команда журналу "Стіна" розвиває і вивчає ці традиції і цінності і нагадує читачам, про Добро і Радість))).

13 січня – День пам'яті преподобної Меланії (народне свято Маланки), Щедрий вечір, а 14 січня – День пам'яті Василя Великого (народне свято Василя), Старий Новий рік.

 

Головна відмінність колядок від щедрівок — в колядках прославляють народження Христа, а щедрівками бажають добробуту родині, господарю, багатого врожаю, прославляють працю на землі, дари її і космічні процеси, які впливають на землю. До речі, як твердять фольклористи і як традиційно творить православна церква, колядувати можна, починаючи від 7 січня – аж до 15 лютого, тобто до свята Стрітення. А щедрувати ще можна напередодні Водохреща, 18 січня, а не лише на багатий вечір.

Окрім цієї замальовки ви можете подивитися передачі журналу "Стіна" з рубрики "Знання пращурів" на нашому ютуб-каналі і дізнатися старовинні традиції, рецепти, досвід паломництва тощо. Наш канал за посиланням 

Із святом, люди добрі! Любові і милосердя.

Категория: Кулинарные путешествия | Добавил: golos | Теги: знання пращурів, новини 2022 січень, знания предков, щедрівки, родові традиції, культура, старий новий рік, вистава чайка, рецепти української кухні, сімейні цінності, хризантеми, журнал стіна
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]