Головна » 2015 » Червень » 27 » Alfa Jazz Fest 2015 очима журналу "Стіна"
20:53
Alfa Jazz Fest 2015 очима журналу "Стіна"

– Вам подобається джаз? – запитав він, відчуваючи приємне здивування.

– Мені подобається будь-яка музика, де є душа.

Чарльз де Лінт

Сократ, один з найвідоміших філософів світу, майстер художньо-філософського діалогу, ніколи не записував своїх думок. Він, згідно відомостям його учня Платона, надавав перевагу усним розмовам, обміну думками, діалогам і спонтанності, що йшла від душі до душі. Щось схоже відбувалося і відбувається в джазі – це суцільна імпровізація, яка має кожного разу свій відтінок, свій настрій і ніколи не повторюється. Переконатися в цьому ми змогли на міжнародному фестивалі Alfa Jazz Fest у Львові, що проходить 25-29 червня 2015 року. Цьогоріч фестиваль святкує свій перший ювілей, а отже порадував українських учасників і гостей фестивалю справжніми метрами світового джазу. Чого лишень варті такі імена, як джазова піаністка і композитор Хіромі з Японії, американський піаніст і композитор Хербі Хенкок, гітарист Майк Стерн і саксофоніст Білл Еванс, американський тенор- і сопрано-саксофоніст, володар 10 «Греммі» Вейн Шортер, контрабасист Джон Патітуччі, барабанщик Брайан Блейд, кубинсько-американський музикант Пакіто Д'Рівера, британський кларнетист Арун Гош…

Окрім іноземних гостей фестивалю Alfa Jazz Fest  багатий і на українських музикантів джазової сцени, наша команда помітила Дениса Аду і Діму Александрова, Олексія Боголюбова, Віктора Соломіна, Лауру Марті, Наталію Лебедєву, Назгуль Шукаєву, Олексія Саранчіна, Артема Менделенка, Богдана Кравчука,Павла Галицького, Антона Жукова і це, безперечно, не повний перелік, адже фестиваль має чимало простору і локацій і в кожному куточку відбувається дійство.

Окрім музичної програми порадували кінопокази, організатори в рамках фестивальних локацій показали стрічки, присвячені легендам світової музики - Еллі Фітцджеральд, Мадді Уотерсу і Чарлі Паркеру.

З досьє редакції

Alfa Jazz Festival – міжнародний джазовий фестиваль, що вже п’ять років поспіль проходить у Львові. Окрім українських музикантів, щороку у Львів приїжджають відомі у світі джаз-бенди і соло виконавці.

Для ілюстрації атмосфери додаємо наш фоторепортаж))

Більше фотоподробиць дивіться в спеціально створеному альбомі на нашому сайті, присвяченому фестивалю

 http://stena.at.ua/photo/2015_god/zhurnal_quot_stena_quot_na_alfa_jazz_fest_2015_vo_lvove/82 

Категория: Новости журнала "Стена" | Добавил: golos | Теги: джаз, Білл Еванс, Alfa Jazz Festival, Вейн Шортер, Арун Гош, джаз у Львові, журнал стіна, Майк Стерн
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]