Головна » 2021 » Грудень » 3 » Данило Ноздря. Персональна виставка "Паросток" під патронатом Валерія Франчука
11:36
Данило Ноздря. Персональна виставка "Паросток" під патронатом Валерія Франчука

Для людини з талантом і любов'ю до праці не існує перешкод - сказав Людвіг ван Бетховен і потрапив у самісеньке "яблучко", особливо це стосується дітей, які все у світі намагаються спробувати на смак, дотик, все досліджують, до всього відкриті і ось тут головне не зламати, а спостерігати і розвивати те, до чого найбільше лежить серце дитини. Ця батьківська чутливість здатна творити справжні дива і створювати для майбутнього мійстрів і геніїв, служителів людства.

Чи полетіла б людина у космос, якби не віра і підтримка матері, тітки, батька Костянтина Циолковського? Чи мали б українці сьогодні визнаного у світі художника і поета, якби не віра і підтримка друзів і Брюлова з Жуковським Тараса Шевченка? Чи знали б ми Казку про царя Салтана, якби не няня Пушкіна Аріна Родионівна?

В кожній людині є сонце, головне не закрити його. 

«Обдаровані діти» – серед них є ті, хто досить рано виявляє свої яскраві здібності, наприклад як Моцарт, і ті, хто може виявити їх досить пізно (впродовж життя) – такі здібності можуть виявитися прихованими (непоміченими) в дитинстві і проявитися набагато пізніше. Наприклад,  Альберт Ейнштейн, який у дитинстві зовсім не вважався обдарованим, а надалі виявився генієм! Цікава відповідь Ейнштейна на питання, як  він умудрився відкрити теорію відносності: «В дитинстві я дуже повільно розвивався, тому ті питання, на які діти отримали готову, авторитетну відповідь від дорослих, в моїй голові виникли набагато пізніше, і мені довелося шукати відповіді на них самому».

 Те, на якому рівні буде розвиватися творчий потенціал дитини в значній мірі залежить від батьків та педагогів. Тому побачити таку підтримку і її результат для нашої команди журналу "Стіна" радість. Так 2 грудня 2021 року у Муніципальній галереї мистецтв, єдиній і неймовірно просторій галереї Деснянського району, було урочисто відкрито персональну виставку юного дарування - Данила Ноздрі, про нього ми вже вам розповідали раніше. Виставка під назвою "Паросток" проходить під патронатом народного художника України, лауреата Шевченківської премії - Валерія Олександровича Франчука. Ця виставка у знаного і юного художників спільна і присвячена не лише культурі, але й історії України. Подивитися її можна до 12 грудня 2021 року за адресою: вулиця Т. Драйзера, 6 (галерея поряд із кінотеатром "Флоренція" і адміністрацією Деснянського району).

Як це бути батьками талановитого художника, ми дізналися у матері Данила Ноздрі, пані Олесі  Ноздрі-Морачевської, а також спостерігали за емоціями і відгуками відвідувачів виставки, серед яких відомі мистецтвознавці, художники, письменники, журналісти. Відкритя виставки відвідали: Завідуюча відділом науково-дослідної роботи Київської картинної галереї (музей руського мистецтва)  Галина Алавердова; художниця, Передвижниця 21 століття, правозахисниця і актриса Інесса Гашинська; завідуюча Музею Шолом-Алейхема Климова Ірина; художник і патрон виставки Валерій Франчук з дружиною; координатор проектів Молодіжного журналу "Стіна", журналіст і телеведуча Наталія Костилєва; режисер Валентина Острогляд; художник і педагог Семен Городецький, друзі, рідні юного художника і мешканці Деснянського району.

Як це було, дивіться у нашому відеосюжеті:

З досьє редакції:

Юному художнику і киянину Данилу Ноздрі лише 12 років. "Паросток" - це вже 5-та виставка юного художника і щоразу він дивує і зацікавлює не лише своїх однолітків, але й нас, дорослих своїми кольорами. енергією і життєдайною силою.

Хлопчик розповів, що картини він почав малювати три роки тому, коли отримав у подарунок від бабусі Тетяни та дідуся Тамазі мольберт, олійні фарби та пензля, сьогодні він вже майстерно володіє не лише пензлями. але й мастихінами, творить руками і випробовує нові техніки.

«Данчику було 7 років, коли ми поїхали на відпочинок у Трускавець і зупинилися там у Дубнівському замку. Там у замку були справжні старовинні картини  старовинних майстрів. Коли Данчик  їх побачив, то забув навіть про сніданок. Він біля них просто застиг і дивився, затамувавши подих. Тоді зрозуміла, що художні гени нашої родини даються взнаки. Адже мій прадід Федір Худаков був художником, мій троюрідний брат – всесвітньовідомий імпресіоніст Сергій Чепик. Сьогодні говорять про талант Данчика та його особисту манеру малювання. Коли у онука запитують як він це малює, то відповідає: «Малюю те, що мені сниться», – говорить бабуся Тетяна Кремешна-Морачевська.

Після перших уроків малювання Данило Ноздря у 9 років створює свою першу картину «Барви моєї України». «Коли підходжу до мольберта, то ще не знаю, що саме буду малювати. Але після першого мазка пензлем, в моїй голові з`являються ідеї і так народжується картина, а часто я бачу картини у вісні, коли прокидаюсь, іду і малюю те, що бачив», – говорить Данило.

Картини Данила вже бачили такі славетні музеї, як Музей Шолом-Алейхема в Києві, у юного таланту там була виставка з 03 до 25 лютого 2021року під назвою "Крило Янгола", Музей історії Києва 16 листопада 2021 року в рамках вечора пам'яті його предка, киянина, всесвітньо відомого художника-імпресіоніста Сергія Чепика, а в 2020 році виставка Данила відбулась в Шоколадному будинку під назвою "Світанок над Україною" і з якою його привітав міністр культури України Олександру Владиславовичу Ткаченко. А найперша його виставка була представлена в світлиці «Дім Миколи», розташованої у Київському палаці дітей та юнацтва 19 вересня 2020 року. 

Кожна виставка - це споглядальна подорож, що призводить до гармонії з самим собою і навколишнім світом.

Ось невеличкий колаж з відкриття виставки "Паросток" 2 грудня 2021 року

Час не стоїть на місці. Він постійно рухається вперед, а в ногу з ним рухаємось і ми. В першу чергу – наші діти. Тому що їм належить майбутнє, яке неможливо побудувати без постійного духовного, фізичного і освітнього розвитку. Ще і ще раз, закликаємо всіх – сьогодні й кожного наступного дня - зігріймо теплом і любов'ю кожне дитяче серце, об'єднаймо зусилля заради майбутнього, і тоді маленькі громадяни стануть гідними людьми, гордістю нашої країни.

Команда журналу "Стіна" вітає юного художника із відкриттям такої яскравої і доброї виставки і дякуємо батькам за виховання і підтримку нового громадянина держави.

До нашої подяки приєднується у неформальній обстановці і Валерій Франчук)))

«Я люблю  життя, природу, людей, свою родину, історію своїх предків, і намагаюся все, що бачу навколо себе, «перелити» на полотно – після певного переосмислення.  Мені дуже цікаво змішувати фарби так, щоб у людей виникало питання : «А що саме хотів  цим сказати художник?» Абстрактне мистецтво – безмежне. Тут можна досхочу фантазувати і експерементувати…» – говорить Данило Ноздря.

Виставка проходить за сприяння Деснянської райдержадміністрації, ЦБС Деснянського району м.Києва, Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка.

Триватиме виставка до 12 грудня 2021-го року. Вхід вільний. Детальна інформація 546-90-45.

⏳ Муніципальна галерея мистецтв (вул. Драйзера,6) працює з понеділка по п’ятницю з 12:00 до 19:00, субота-неділя з 11:00 до 17:00, понеділок – вихідний.

З правого берега до галереї можна доїхати прямим транспортом: маршрутне таксі 150, 550, а також тролейбус №30 (зупинка Т. Драйзера)

Запрошуємо до Муніципальної галереї мистецтв.

Категория: Живопись | Добавил: golos | Теги: Тетяна Морачевська, муніципальна галерея мистецтв. вале, новини Києва, данило ноздря, виставка Данила ноздрі паросток, журнал стіна, новини України. виставки Києва, новини 2 грудня 2021
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]