Головна » 2015 » Травень » 15 » Дитячі театральні колективи на фестивалі JoyFest 2015. Журнал "Стіна" рекомендує
14:41
Дитячі театральні колективи на фестивалі JoyFest 2015. Журнал "Стіна" рекомендує

16 та 17 травня 2015 року у самому серці Києва - на території Київської фортеці відбудеться дитячий фестиваль нового формату. Захід об'єднує кращі дитячі театральні колективи Києва та області, дорослі театри, досвідчених педагогів з театральної майстерності та народних майстрів.

У конкурсній програмі візьмуть участь колективи з акторами у віковій категорії від 5 до 16 років. Вони змагатимуться у "дорослих" фестивальних номінаціях: "Краща вистава", "Краща режисерська робота", "Кращий акторській ансамбль", "Краще музичне оформлення" "Краще хореографічне та пластичне рішення" та інші спеціальні номінації від журі JoyFest.Діти. До речі, оцінювати виступи юних акторів будуть досвідчені педагоги. Очолити журі дав згоду професор, режисер, хореограф, драматург, народний артист України Лев Сомов.

"JoyFest. Діти - це справжній фестиваль-конкурс. Це зовсім не простий розважальний захід - тут все "по-дорослому". За одним винятком: у нас всі учасники - переможці! Цей проект, перш за все, націлений на популяризацію мистецтва у будь-якому його вигляді. Хибно вважати, що в ці непрості для нашої країни часи, українці не мають гострої потреби у мистецтві. Навпаки, зараз люди, як ніколи, відчувають культурний вакуум. І його має хтось заповнювати якісно та з добрими намірами. Не зважаючи ні на які проблеми, кожен з нас має продовжувати робити свою справу. Діти дуже гостро відчувають настрій дорослих і ми маємо генерувати позитивну енергію, в першу чергу, в собі, щоб транслювати її рідним та близьким, ділитися цією енергією з оточуючими. Це найголовніше, що створює моральний та психологічний клімат у суспільстві.

Наша справа соціальна ініціатива команди проекту JoyFest творити добро, допомагати людям - як маленьким учасникам, так і всім-всім відвідувачам наших заходів - знайти в собі нове та краще, дарувати зрозуміле, позитивне та доступне дитяче мистецтво", - впевнений меценат та ідеолог проектів Громадської організації "Міжнародний соціально-культурний проект "Джойфест" Дмитро Поліщук.

Організатори JoyFest. Діти розповіли, що переглянули досить багато заявок на участь у фестивалі. Були відібрані театральні роботи з найвищим рівнем майстерності та з найцікавішим матеріалом.

"- Діти на сцені - це потужний заряд позитиву, котрий не залишає ніколи байдужим, - розповідає куратор проекту JoyFest. Діти Анастасія Лісовик. - У програмі фесту братимуть участь досить сміливі та нетипові дитячі постановки. Наприклад, один з колективів покаже поетичну виставу за поемою Шевченко "Тополя" англійською мовою, інший театр презентує міні-оперу, також у програмі є дві лялькові вистави у виконанні дітей. Два спеціальних гостя JoyFest. Діти покажуть вистави, створені за допомогою піску та новаторську й чуттєву композицію за п'єсою Чехова "Чайка". Такий насичений мікс подій є тільки на нашому фесті!"

Також на гостей фестивалю радощів очікують дитячі вистави від дорослих народних театрів, творчі заняття, майстер-класи з акторської майстерності й гриму та багато інших розваг.

Організатори заходу: ГО "Міжнародний соціально-культурний проект "Джойфест" та НІАМ "Київська фортеця".

JoyFest. Діти працюватиме з 11 і до вечора 16-17 травня за адресою: М Печерська, НІАМ "Київська фортеця", вул. Госпітальна, 24А.

Докладна програма JoyFest. Діти на сайті: http://www.joyfest.info/

Категория: Анонсы | Добавил: golos | Теги: журнал стіна, фестиваль джой фест, театральні дитячі колективи, JoyFest. Діти, Київська фортеця
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]