Головна » 2021 » Липень » 22 » Філателістичні смаколики. Україна гастрономічна
05:35
Філателістичні смаколики. Україна гастрономічна

Мандрувати можна різними способами, як і пізнавати різні культури і звичаї національних держав. І допоможе в цьому народна кухня. Україна може гордитися тим, що задовольнить смак навіть найпретензійнішого гурмана, а наші застілля описані Гоголем в його «Вечорах на хуторі поблизу Диканьки» – це окрема історія і творчість, що і казати, наш народ знає тяму в їжі і відрізняється гостинністю. Спрадавна хліборобський народ, відтак і традиційна українська культура  ґрунтується на цінностях хліборобської праці та шануванні хліба, та ще й за всю історію завойовань, входження у склад різних імперій, народ примудрився не лише не втратити свою автентичність, але й асимілювати звичаї інших народів, так в українську кухню увійшли австрійські страви, угорські, мамалига і штруделі, зупи Речі Посполотиї, і татарські чебуреки... Любов до хліба відобразилася й у традиційному меню українців, яке у всіх районах України в основному складалося з хлібних страв і борошняних виробів. Це і традиційні вареники, галушки, гречаники, сочники, шулики, потапці, присканці, млинчики, і обрядові - коровай, корочун, лежень, мандрики, паска, гуски, шишки. Тож не дивно, що Укрпошта на символах держави - поштовій марці вирішила увіковічити національну кухню і історичні для наших земель страви. 21 липня у Києві на Головпоштамті відбулась презентація марки «Кримськотарські чебуреки» , навіть під будівлею гостей гарячими чебуреками пригостили, марку погасили, а наші друзі, справжній майстри поштової справи - Dima&Sasha до випуску марок "Українська ковбаса" та "Кримськотатарські чебуреки" серії "Національні страви" розробили і випустили картмаксимум, який вже красується в колекції команди журналу "Стіна" і буде представлений на Третій мандруючій виставці філателії вже незабаром. Ця серія була започаткована в 2018 році і вже полюбилась філателістам, адже на марках виходила візитівка столиці - Київський торт, а тепер ось, смачні чебуреки, ще й з сиром та капустою)))

Автор ескізів марок, конвертів та штемпеля «Перший день» художниця Юліка Правдохіна. Наклад кожної марки -  130 тисяч примірників, номінальна вартість - V (еквівалент 9 грн).

Будемо тепер чекати на марках галушки, варенички, куттю і червоний борщ))). А поки, ось рецепт чебуреків із сиром:

Кулінарія – світ безмежних експериментів, і тому можна зустріти безліч рецептів чебуреків не тільки з фаршем, але й іншими наповнювачами. Наприклад, з сиром. Така випічка легка і ніжна, зберігає свій смак і аромат навіть на другий день.

Інгредієнти:

  • 625 г сиру середньої жирності;
  • масло вершкове – 135 г;
  • 465 г борошна;
  • гаряча вода – невелика гуртка;
  • сіль, чорний перець – по 15 г;
  • 250 мл олії.
  • Злегка розтоплене масло нарізають маленькими шматочками, кладуть у чашку. Додають окріп і інтенсивно перемішують виделкою. У масляну суміш потихеньку вводять очищену крізь сито борошно, не перестаючи при цьому заважати. Вимішують тісто спочатку виделкою, потім руками до гладкого стану. Тісто загортають у плівку і відставляють збоку на кілька хвилин, щоб відлежалося. Для начинки в чашці перемішують сир з сіллю і невеликою кількістю чорного перцю. Тісто розділяють не великими шматочками, качалкою перетворюють кожну в коржик, кладуть на середину сирний фарш, заліплюють міцно краєчки і придавлюють виделкою. Обсмажують чебуреки в розпеченому маслі з однієї й іншої сторони за 3 хвилинки. До столу подають на плоскій тарілці, виклавши гіркою, поруч ставлять кухоль з кефіром. Смачного!

 

Категория: Новости журнала "Стена" | Добавил: golos | Теги: поштові марки України, укрпошта, українська кухня, журнал стіна, Гоголь, українські страви, філателія, спецпогашення, новини, Чебуреки, гастрономія
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]