Головна » 2021 » Липень » 23 » Всесвітній день китів і дельфінів. Ера милосердя
11:42
Всесвітній день китів і дельфінів. Ера милосердя

Всесвітній день китів і дельфінів було засновано в 1986 році, після того, як Міжнародна китобійна комісія ввела заборону на китовий промисел. Щорічно цього дня різноманітні природоохоронні групи, пробудженні люди та організації проводять акції і демонстрації на захист китів, дельфінів та інших морських ссавців. Головна мета цього дня полягає в залученні уваги громадськості і світової влади до питань захисту всіх морських ссавців. Згідно з даними Всесвітнього фонду дикої природи (WWF) і доповіді Зоологічного товариства Лондонської Живої Блакитної планети, кількість морських ссавців, птахів, риб, рептилій та інших тварин, що мешкають в Світовому океані, за цей період скоротилася до 49%. Окрім вбивства, одним із головних чинників зникнення китів, дельфінів та інших морських ссавців – це їхній вилов для дельфінаріїв, океанаріумів і цирків. Утримання дельфінів в штучних басейнах, дельфінаріях, аквариумах, зоопарках - це знущання ізлочин проти живоїприроди, творіння і Землі. Влітку багатьом людям хочеться проводити час біля води, а для морських ссавців вода – це вже дім, у якому не місце пластиковим пакетам, продуктам нафтопереробки та іншим небезпечним речам. Зокрема й масовому вилову. Піклуймося ж про наш дім - землю і братів наших менших, бойкотуймо дельфінарії, усі місця злочинного утримання живих істот, а також просто подбаємо про екологію, прибравши з собою і своїми дітьми в цей час, особливо, якщо ви біля води у відпустці.

З досьє редакції

9 квітня 2015 року Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони біорізноманіття» № 323-VIII, згідно з яким забороняється діяльність дельфінаріїв, що не мають природної морської води. Громадські природоохоронні організації багато років домагалися ухвалення цього закону, оскільки більшість дельфінаріїв, які працюють в Україні, утримують дельфінів у невідповідних умовах. На жаль, незважаючи на ухвалений закон, деякі підприємці продовжують жорстоку експлуатацію цих високорозвинених та граційних тварин. Диких дельфінів виловлюють в морі, при цьому в процесі вилову та транспортування дельфіни часто отримують травми і гинуть в дорозі. 

У природі дельфіни живуть великими сім’ями, де все життя діти перебувають поряд з матерями. Розлучення з родичами тяжко пригнічує дельфінів. На волі дельфіни пропливають величезні відстані – до 50 км за день. Утримання цих тварин у дельфінаріях спричинює затримку фізичного розвитку та появу хвороб. А також це шкодить морям і океанам, де дельфіни роблять свою, придуману творцем справу і навіть відлякують акул.

Милосердя і відповідальності усім нам.

З повагою, команда журналу "Стіна"

 

 

Категория: Новости журнала "Стена" | Добавил: golos | Теги: свято, охорона природи, природа, журнал стіна, Всесвітній день китів і дельфінів, Новини України, новини, земля
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]