Головна » Архів матеріалів

Осінь традиційно у команди журналу "Стіна" проходить під стягом ретроавтомобільних зустрічей і краси технічного мистецтва. Незважаючи на хаос і війну, 2023 рік виключенням не став, адже споглядати і творити - це про життя, про майбутнє... 

Найбільший технічний фестиваль України Old Car Land 2023 в музеї авіації цьогоріч неможливий, але організатори створили для нього тимчасовий новий мініформат і зустрічі проходять на березі Дніпра біля монументу основателям нашого красивого древнього міста - Кия, Щека, Хорива і Либіді. Традиційно команда журналу "Стіна" в рамках свого просвітницько-культурного проекту Передвижники 21 століття влаштувала зус ... Читати далі »

Категория: Новости журнала "Стена" | Добавил: golos | Дата: 25.09.2023

Дорогі друзі, соратники, православні християни! Команда журналу "Стіна" від щирого чистого серця вітає усіх вас із православним святом Маковея - Медового Спаса, який зпокон віку святкували наші діди, отці і прадіди, їх традиціям і вірі ми залишаємося вірними і сьогодні. Це свято походить від дня винесення Честних Древ Животворящого Хреста Господня. Колір одягу під час богослужіння у наших православних священників в ці дні - фіолетовий. Такий колір разом із темно-червоним в ці дні означає память про Хрест Господа нашого Іісуса Христа, а також 14 серпня починається Успенський пост, коли батюшки облачаються в темні кольори синьго, зеленого, червоного.

На 14 серпня ... Читати далі »

Категория: Новости журнала "Стена" | Добавил: golos | Дата: 13.08.2023

Створений у 2020 році просвітницький культурний проект журналу "Стіна" - Передвижники 21 століття і сьогодні творить і намагається зберегти духовне і культурне надбанння України і Києва у творчих натхненних витворах. Фундамент майбутньої виставки, присвяченої архітектурному саду улюбленого Києва готується. В нашій скарбничці вже чекають на свого глядача ескізи і готові роботи, присвячені Києво-Печерській лаврі, Десятинній церкві, Андріївській церкві, Софії Київській, садибі Терещенків на бульварі Шевченка, а 24 липня 2023 року колекція збагатилася ескізами мальовничих історичних будівель Подолу. У мініпленері взяли участь передвижники 21 століття Роман Овчаренко та Інесса Гашинська.

... Читати далі »

Категория: Новости журнала "Стена" | Добавил: golos | Дата: 28.07.2023

15 липня 2023 року на Набережній Дніпра біля пам’ятника засновникам Києва представники команди журналу "Стіна" та ретровики Києва і області знову зібралися для творчих зустрічей і вивчення технічного мистецтва. Цьогоріч фестиваль  ретротехніки Old Car Land проходить в дещо скороченому форматі, але дуже дружньо. У зустрічі прийняли участь художник ретроавтомобілв, графік Віктор Зінченко, ретроавтомобільний історик і експерт Володимир Винник, секретар клубу Нова Моторс і гонщиця Наталія Стреха, художниця-передвижниця Інесса Гашинська, колекціонер Дмитро Донцов... На фестивалі були представлені автомобіліі радянських часів і європейські ретро початку і середини 20 століття. Глядачам було на що подивитися, особливо на а ... Читати далі »

Категория: Новости журнала "Стена" | Добавил: golos | Дата: 17.07.2023

4 червня 2023 року Пятидесятниця, Трійця в православній церкві і традиції.

Сьогодні, як і тисячу років тому, гостинність на Сході вважається однією із найбільших чеснот, особливо ці традиції почитаються серед кочівників пустелі. Зазвичай, кочівники мало цікавляться зовнішнім світом, так званим цивілізованим світом, проте вони відкриваються зовнішньому світу у момент прийняття гостей. Так роблять і духовні люди, які на першому місці почитають Бога, потім ближнього, а вже потім мірське. Гостинність є універсальною ознакою душі, бо вона відкрита не тільки до тих, хто схожий на нас, але і до кожного, хто мож ... Читати далі »

Категория: Новости журнала "Стена" | Добавил: golos | Дата: 30.05.2023

Духовний стан людини проявляється різними справами і плодами, а особливо здатністтю зупинитися від гонитви за матерією і побачити красу стровеного світу, де кожна краплинка, маленька мураха мають значення і своє призначення. Хтось намагається зупинити мить краси, осмислити і передати на полотні фарбами, а хтось, прижмуривши око роздивляється світ квітучий і, натиснувши не лише пальцем. але й серцем кнопку фотоаппарату, залишає в сталій формі те, що змінюється щосекунди.

Представляємо вашій увазі перші фотороботи  конкурсу "Весна-красна", весни 2023, особливої, складної в світі людей весни, але неймо ... Читати далі »

Категория: Новости журнала "Стена" | Добавил: golos | Дата: 21.05.2023

Цитата дня. 

Милість серця - це доброта і мудрість. Це та форма існування, про яку я мрію, до цього прагнуть усі нормальні люди. Можливо сьогодні, в часи бідності, жебракування, труднощів, зароджується епоха. Ні, не епоха, а ера. Саме - ера милості серця!  

Боркін Михайло Михайлович, герой роману братів Вайнерів "Ера милосердя"

Автор картини Людмила Туркевич. З її роботами ви можете ознайомитись у нашій фотогалереї

Категория: Новости журнала "Стена" | Добавил: golos | Дата: 15.05.2023

Великдень найбільше християнське свято, найбільше свято, яке дає усім віруючим людям не лише надію, а радість перемоги світа над темрявою, життя над смертю, вічності над прахом тимчасовості, любові над гордим егоїзмом. Христос Воскрес, браття і сестри! Ці слова ми говоримо аж до Трійці, вони лунають у серцях живих, пробуджених. Традиційно свято Трійці припадає на 50-й день після Великодня. отже цього року ми будемо святкувати Трійцю 4 червня за церковним календарем.

А між Пасхою і Трійцею у нас чимало дат і днів, які нагадують нам про славетних героїв духовного подвига. Так 10 травня 2023 року свя ... Читати далі »

Категория: Новости журнала "Стена" | Добавил: golos | Дата: 10.05.2023

Пробудження, перші роботи на землі, спів пташок, надія. солнце, Пасха, віра, трудові дні і служіння... Все це весна. Вона надихає і пробуджує серце. Як зупинити цю мить, звернути на неї увагу людей, заклопотанних світом і страхами? Допоможуть творчі, спостережливі люди, фотографи)))).

Запрошуємо до участі у міжнародному конкурсі журналу "Стіна" "Весна-красна". Конкурс триватиме від 9 травня 2023 до 20 червня 2023. Надсилайте роботи за адресою stena@meta.ua  з позначкою "Фотоконкурс". Кількість до 3-х робіт. 

... Читати далі »

Категория: Новости журнала "Стена" | Добавил: golos | Дата: 09.05.2023

5 травня 2023 року відбулося урочисте відкриття виставки нашого друга і художника, Передвижника 21 століття - Віктора Миколайовича Зінченко. Цього разу він підготував для поціновувачів історії і ретроавтомобілів серію поштових автобусів, які випускалися у Європі з початку 20 століття. На виставці, яка триватиме до 29 травня 2023 року в музеї-квартирі Павла Тичини в Києві, за дресою вул. Терещенківська 5. кв.1 представлено 64 картини.

На виставці ви зможете в одному місті побачити такі раритети, як автобус початку ХХ століття від дирекції «Імперської пошти» тодішньої держави Баварія - мар ... Читати далі »

Категория: Новости журнала "Стена" | Добавил: golos | Дата: 08.05.2023

« 1 2 3 4 ... 211 212 »