Головна » Архів матеріалів

Весна летить в мою діру віконну,
І я стою напроти хуртовин,
У ній щось є… Таке святе, іконне,
Далеке є, неначе височінь!
Ще пахне дим снігів у талих іскрах,
І аромат гіркий, як ранній плід,
Це тільки вступ до молодої пісні,
Який зорав останній білий слід.

Весна ще там, вона ще не зігріла,
Ручай крихкий, б’є льодом береги,
Як ранній птах, вона у вись злетіла,
Ось-ось впаде додолу, бережись!

Віталій Пригорницький

Категория: Новости журнала "Стена" | Добавил: golos | Дата: 16.03.2022

Великдень, який будемо святкувати 24 квітня 2022 року, а також Весняне рівнодення 20 березня - це ті чуда, які дають надію і змінюють енегргетику землі. Пробудження і відродження Весни щойно починає крокувати і ми пропонуємо вам, поети, письменники, художники, майстри і фотографи продовжити участь у Конкурсі журналу "Стіна" "Весна священна", який ми розпочали на початку березня. Для поетів і письменників на нашому Форумі є можливість розмістити конкурсні роботи, для цього необхідно зареєструватися і окремою темою із позначкою "Конкурс Весна священна" розмістити свої роботи. Для художників, фотграфів, майстрів: надсилайте фото на адресу stena@meta.ua 

... Читати далі »

Категория: Новости журнала "Стена" | Добавил: golos | Дата: 15.03.2022

Великий піст 2022 року - особливий період, це час молитви, миру в Душі і позбавлення сердець ненависті. Початок Великого посту в церковному календарі припав на 7 березня. Великий піст готовить християн до гідної зустрічі свята Воскресіння Христова, це час Благої вісті. Загальна тривалість Великого посту разом зі Страсною седмицею - 48 днів. Піст, або говіння, - це відмова не тільки від певної їжі, але й від усіх шкідливих звичок і веселощів. Це – час каяття, роздумів і молитви. Піст вважається часом для очищення душі та тіла перед Великоднем.

Найголовніший піст Великий!

... Читати далі »

Категория: Новости журнала "Стена" | Добавил: golos | Дата: 14.03.2022

7-8 квітня 2022 року відбудеться Тридцять дев’ята міжнародна спеціалізована виставка «Освіта та кар’єра – 2022».

Місце проведення виставки НСК «Олімпійський» (м. Київ, вул.Велика Васильківська,55,ст. метро «Олімпійська»).

Організовує та проводить виставку Всеукраїнська громадська організація Товариство «Знання» України за підтримки Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук ... Читати далі »

Категория: Анонсы | Добавил: golos | Дата: 10.03.2022

Михаил Резникович, Вячеслав ЕзеповЖелание служить общему благу должно непременно стать потребностью души, условием личного счастья.

Антон Павлович Чехов

Киев. Начало 90-х. Мой первый класс школы, нас только успели зачислить в ряды октябрят, но пионерами стать уже было не суждено. Настало переломное время ... Читати далі »

Категория: Интервью | Добавил: golos | Дата: 01.03.2022

24 лютого 2022 року о 17.00 у Національному музеї українського народного декоративного мистецтва відбудеться відкриття ювілейної виставки декоративного розпису та порцеляни народного художника України Марфи Тимченко, присвячена 100-річчю від дня народження видатної української мисткині. Виставкова експозиція презентує понад 50 творів декоративного розпису на папері та близько 30 творів порцеляни 1945–1989 років.

Художниця присвятила близько сімдесяти років свого творчого життя різним мистецьким інтересам, зокрема народній станковій графіці, декоративному та монументальному живо ... Читати далі »

Категория: Живопись | Добавил: golos | Дата: 23.02.2022

В рамках проєкту «єПідтримка» з’явилася змога витратити 1000 грн за вакцинацію від COVID-19 на передплату періодичних видань. Пропонуємо вам, якщо у вас виділені ці віртуальтні кошти скористатися ними для передплати журналу "Стіна" на 2022 рік, а також на придбання ретрономерів журналу. Наш передплатний індекс 37325

За наявності електронної картки «єПідтримка» оформити передплату можна через сервіс «Онлайн-передплата» на сайті:

... Читати далі »

Категория: Новости журнала "Стена" | Добавил: golos | Дата: 21.02.2022

Мандрівка довжиною в тисячі кілометрів починається з одного кроку. – Лао Тзу

21 лютого кожного року відзначається Всесвітній день екскурсовода. Свято бере свій початок з 1990 року завдяки ініціативі Лоізідес, президента Міжнародної федерації екскурсоводів, світ почав цікавитись цим днем: більшість країн святкує День екскурсовода, а особливо не оминають такої події туристичні локації, яких в світі і в Україні чимало. Це й свято команди журналу "Стіна" і наших друзів, адже ми із журналом відвідали чимало місць нашої дивовижної планети, результатом цих подор ... Читати далі »

Категория: Новости журнала "Стена" | Добавил: golos | Дата: 21.02.2022

С №1 (2022) года мы начали в печатном журнале "Стена" новую эксклюзивную рубрику, посвящённую истории автомобилестроения, техническому творчеству, автохудожникам и реставраторам, фестивалям и коллекционированию, и конечно же, детективным историям, связанным с автомобилями. В первом номере рубрика "Колесо Истории" представлена исследованием "«Буцефалы” истории из истории известных автомобилей".

Лет так эдак 11 тому назад, наша команда впервые столкнулась не с поверхностным, а с глубинным понятием «Автомобили киногерои», как отдельным субьектом истори ... Читати далі »

Категория: Новости журнала "Стена" | Добавил: golos | Дата: 18.02.2022

Вже зовсім скоро розпочнеться вступна кампанія у вищіх навчальних закладах країни. Для тих, хто бажає отримати ступінь бакалавра - вступна кампанія розпочнеться 1 липня 2022, саме в цей день розпочинається реєстрація електронних кабінетів абітурієнтів і завантаження туди необхідних документів. Строки подачі обмежені, тож визначайтесь. Команда журналу "Стіна" із квітня місяця розпочинає інформувати вас і ваших батьків про найцікавіші і найвигідніші пропозиції, про стипентіальні програми і гранти, про те, що ви не знайдете у відкритому доступі. Замовити квітневий номер можна вже сьогодні, написавши нам stena@meta.ua 

... Читати далі »

Категория: Новости журнала "Стена" | Добавил: golos | Дата: 17.02.2022

« 1 2 3 4 5 6 ... 211 212 »