Головна » 2017 » Вересень » 23 » Маріанна Маслова. Арт-Виставка. Графіка і живопис. З 11 по 29 вересня. Державна бібліотека України для юнацтва (пр-т Голосіївський 122)
18:44
Маріанна Маслова. Арт-Виставка. Графіка і живопис. З 11 по 29 вересня. Державна бібліотека України для юнацтва (пр-т Голосіївський 122)

Запрошуємо вас відвідати виставку талановитої художниці Маріанни Маслової «Арт-Виставка. Графіка і живопис», яка проходить з 11 по 29 вересня в приміщенні Державної бібліотеки України для юнацтва (пр-т Голосіївський 122). 

Маріанна Маслова про себе:
* * *  Художник - це...одне з найскладніших питань!..:)
Художник - це маг, який прості речі робить магічними. І коли дивишся на витвір мистецтва, коли ти починаєш усвідомлювати, розуміти щось нове - це неймовірний експіріенс, це дійсно щось загадкове та  дивовижне.
* * *  Світосприйняття... Все є ілюзія:) Слова тільки заважають. Звичайно, ми спілкуємось, передаємо якусь інформацію, але зображення, навіть знакове, більше та глибше. Зображення завжди має більше варіативності, те, що неможливо виразити словами. 
* * *  Як всі діти, я дуже багато малювала в дитинстві. Коли ми переїзжали з Казахстану я пам’ятаю гори зошитів та альбомі для малюнку. Зараз залишилось тільки декілька малюнків. Один з них - "Черга", дуже абстрактна композиція. Тоді я була більш актуальним художник, ніж зараз:) Вже в Україні моя тітка познайомила мене з тушшю та пером. Далі я шукала вчителів та арт-школи самостійно. Пам’ятаю, як прийшла до дитячої школи №6 сама з купою рисунків і мене спитали, а де твої батьки?:) Ці два роки у ДХСШ стали для мене знаковими, дали мені гарний старт.
Я завжди любила розглядати ілюстрації в книжках, батьки зібрали гарну художню бібліотеку. Коли гуляли з батьком, він звертав увагу на красу природи - від неба до травинки, передав свою захопленість простими речами. Він сам поет, а тітка – ілюстратор.
* * *  Я суміш декількох національностей. Від Польщі до Китаю. Тож іноді і не знаю, що саме проявляється у творчості, все дуже змішано. Іноді я свідомо поєдную схід на захід, іноді переосмислюю автентичні орнаменти на сучасний лад. Деякі картини в мене написані суто західною технікою. Але та сама східна тема, що природа вища людини, в мене проявляться сама собою, я дуже рідко вписую в пейзаж людей та їх діяльність.


* * *  Ван Гог. Я прочитала декілька книг про нього. Його листи до брата мене надихали найбільше, його ставлення до людей, творчості і роботи (що для нього було одне те й саме). Я не писала копій його картин, але вивчала його підхід, метод роботи, постійну роботу над собою. Писати доки в тебе є сили, є наснага. А ще Сезанн, з його неймовірною технікою та геометризованими композиціями, зараз саме він мене надихнув почати писати в іншій техніці. Він більш систематичний, ніж Ван Гог, менш імпульсивний, його роботи дуже продумані. Думаю, вивчення художників це як ступені самопізнання, коли дивишся на своє творчість крізь призму інших картин.


* * *  Мрії художника це дуже тендітна тема:) Я не думаю про те, що мої картини стануть знаковими, я пишу, бо хочу писати. І не дуже розумію, коли художника знають тільки по одній картині, як співака по одній пісні і т.п.
* * *  Живописати - це медитація, своєрідна молитва. Спробуйте сісти і роздивитись, наприклад, чайник. Його колір, фактуру, розмір, освітлення. Можете замалювати його на папері. Через деякий час ви забудете, що перед вам чайник, ви вже будете бачити тільки річ - тільки форму, тільки колір, слова перестануть давити "це-чайник". Ви перетворитесь на дитину, яка вперше його побачила. Це таке собі перезавантаження бачення, чисте бачення. Творчість - це суцільна медитація.

Треба поєднати руку та серце, дати енергії йти безпосередньо. Нехай лінія буде нерівною, але вона буде дихати, буде справжньою. Не вимальовувати все до деталей, а взяти головне - головні співвідношення, кольори. Випадковість у картини - це великий дар. Сам Леонардо кидав губку з фарбою о стіну та роздивлявся випадкову пляму і надихався її неймовірною красою. Найбільш одухотворенні картини мають щось дуже випадкове, що художник зробив ненароком.


* * *  Починаючи з простих речей та видів до фантастичних пейзажей - все надихає, дає поштовх до роботи. Іноді це музика, картини інших художників.
Я в постійному пошуку, як видно на виставці, я працюю в різних техніках, жанрах, стилях. Кожен раз, коли мене щось зворушує, я вибираю, в чому це відчуття найточніше розкриється - в олії, туші, пастелі, акварелі...
Часто буває так, що я знаю, що саме хочу написати і яким чином, але довго не наважуюсь підійти до роботи. Ніби картина має визріти, десь на підсвідомості, як плід, як щось дуже живе. Мені завжди подобалась фраза Ван Гога "подивись, як повільно росте пшениця" - тобто, не поспішай, всьому свій час. 
* * *  Я хоч і викладаю на арт-заняттях, але описати свій власний робочий процес складно:) Забуваєш про час та місце, занурюєшся повністю у плин творчості - іноді з пристрастю та дуже енергійно, іноді поволі та обережно. Мені до вподоби вираз Мамонова про творчість "ми тільки провідники, Він дає нам натхнення у руки, ми лише маємо донести до людей не розбризкавши ні краплі".
* * *  Ми поважаємо час та простір один одного. звичайно, життя вносить свої корективи, але це справа обох - бути свідомими та чуйними один до одного. Чоловік теж художник в своєму сенсі, він інженер, творець техніки:) Тож іноді наша домівка - суцільна майстерня. Ми надихаємо один одного, радимо, бо в нас різний склад розуму.
* * *  Мені подобається, що сучасне мистецтво не "сидить" по галереях та музеях, що воно стає ближче до людей в усіх сенсах - торкається інтимних тем, піднімає питання та проблеми, які розкривають очі людям. Ленд-арт, стріт-арт - не важливо вже іноді естетика, а сам посил, сама концепція, ідея. Митець зараз і художник, і інженер, політик, артист, архітектор, дизайнер - нема меж, і це неймовірно круто. Адже це сприяє тому, що людина може вільно себе виражати, без особливої освіти, має значення тільки ідея, прагнення виразитись.
* * *  Моя істина... бути собою.
* * *  Набуватись и триматися свого, не цуратись чужого:) І ще - кількість переходить в якість - це про техніку. Читати, пізнавати, надихатись - це для нових ідей:)

 

З досьє редакції: 
Маріанна Маслова – народилася у 1985 р.
(Казахстан, м. Жайрем)
2002-2003 рр.. - Навчання в майстерні художника 
А. Г. Тітова (Київ)
2003-2005 рр.. - Навчання у Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського (видавничо-поліграфічний інституті, відділення «Графіка»)
2006-2010 рр.. - Закінчила Київський державний інститут декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. М. Бойчука ( відділення «Графічний дизайн»)
Виставки:
Березень (2007) - "Експресія на асфальті" Університет імені Т. Г. Шевченка (за підтримки Благодійного фонду ім. Ярослава Мудрого), Київ
Квітень (2007 )- "Суцільна анатомія великих міст", Палац "Україна", Київ
Липень-серпень (2010 )- Персональна виставка «Фантазійні світи», Галерея «Wunjo Art»
Вересень-жовтень (2011) - Виставка "Arts.in.ua", Фонд сприяння розвитку мистецтв, Київ
Жовтень-грудень( 2013) - Виставка в ТЦ Метрополіс "Найчастіше піднімайте очі" 
Вересень (2013 ) - Участь в арт –р езиденції I:O - Koktebel Art Residence, Крим
Листопад (2013)- Виставка "Квіти поезії" - посвята Кобзарю, Палац Україна, Київ
2013 - Експозиція картин в магазині "Агромат", відділ інтер'єрів
Лютий (2015) - Виставка "Мандри" в Культурному центрі м. Києва
Березень-серпень (2015)- "Королівство квітів", ТЦ «Метрополіс»
Січень – серпень (2015) - Участь в проекті "Дитячі лікарні - видужуємо в посмішкою" - розпис стін дитячих поліклінік та лікарень м. Києва
Серпень (2015) - Виставка «Спека і прохолода», ТЦ «Метрополіс»
Квітень-травень (2016 ) - Участь в проекті "374 художника" і в виставці картин в проекті Folk Україна
Квітень (-2016) - Участь в творчому флешмобі Київенерго - розпис стін теплових пунктів Києва
2016 - Участь в аукціоні Kyiv Lions Club в Radisson Blue Hotel, Київ
Техніки: Олія. Туш. Пастель. Олівець. Акрил
Картини знаходяться в приватних колекціях США, Франції, України, Грузії, Росії, Казахстана, Великобританії.
Художниця постійно бере участь у виставковому процесі, отримуючи масу позитивних відгуків про свої роботи.

Добро пожаловать на арт-выставку художницы Масловой Марианны!
Это целое собрание картин и рисунков, созданные с 2000 года.
На выставке представлены живописные серии из путешествий по Украине, Европе, Азии, графические серии "Мифы о цветах", "Тамги", серия ню "Мода Моди", картины в авторском стиле гражи, натюрморты и цветочные композиции.
Идея сочетать несочетаемое уже многие столетия будоражит умы творцов. Молодой художнице Марианне Масловой удается гармонично объединить на полотнах две кардинально разные культуры: восточную и западную. Секрет в том, что это сочетание для нее вполне естественно. Марианна родилась в Казахстане, а когда девочке было 10  лет, ее семья перебралась в Украину. Можно сказать, что творческое становление художницы проходило в именно здесь, но сильное влияние родных пейзажей казахской степи, самобытных цветов и узоров не могли не оставить отпечатка на творчестве мастера.
Марианна не имеет академического образования в области живописи, только изучала рисунок у академика А.Г.Титова. Всему что умеет в живописи, художница научилась сама. И по сей день она находится в процессе постоянного совершенствования техники, поиска новых средств выразительности и творческих экспериментов. Глядя на работы Марианны разных периодов, можно четко проследить изменения колористики, тематики и манеры письма, ведь постоянная эволюция стиля – очень плодотворная почва для творчества.

Персональный сайт www.marianna-maslova.com
FB https://www.facebook.com/maslovamarianna/
Моб. телефон +380973905946

Категория: Анонсы | Добавил: golos | Теги: Маріанна Маслова. Арт-Виставка. Гра
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]