Головна » 2015 » Квітень » 9 » Тиждень іспанського кіно в Києві 2015. Журнал "Стіна" рекомендує
06:35
Тиждень іспанського кіно в Києві 2015. Журнал "Стіна" рекомендує

з 9 квітня — «Тиждень іспанського кіно»
Вже традиційно навесні кінофестиваль "Молодість" представляє найцікавіші фільми з палкої та яскравої Іспанії, країни, що стабільно продукує незвичне й нешаблонне різножанрове кіно. Особливі гості, майстер-клас та, як завжди, вечори з відмінними стрічками - в програмі цього "Тижня іспанського кіно".
Відкриватиме фестиваль нова комедія Еміліо Мартінеса Ласаро — «Вісім баскських прізвищ», відзначена багатьма нагородами (включно з трьома «Гойями») за акторські ролі. Чистокровний андалузець Рафа ніколи не покидав рідної Севільї, бо вона давала йому все, що треба для життя — п'янке вино, гель для волосся та жінок. Однак за однією з них, стійкою перед його чарами басконкою Амайєю, Рафа доведеться погнатися в Країну Басків – аби довести милій, що він в душі справжній баск і достойний її кохання.
Найбільш титулований фільм у добірці «Тижня іспанського кіно» - зворушливий роуд-муві «Легко жити з заплющеними очима» Давіда Труеби, тріумфатор Нагород Гойя 2014 року, що забрав усі топ-призи (отримавши відзнаки за найкращий фільм, режисера, сценарій, музику, актора та молоду актрису). Назва фільму взята з пісні Джона Леннона “Strawberry Fields Forever”, яку він написав на зйомках фільму в “іспанському Голівуді” - Альмерії — в 1966 році. Хав’єр Камара, відомий за численними ролями в Педро Альмодовара, грає шкільного вчителя Антоніо, що навчає дітей англійській за допомогою улюблених пісень “Бітлз”. Дізнаючись про прибуття Леннона в Іспанію, він вирушає в мандрівку, щоб висловити вдячність кумирові, а по дорозі підбирає двох підлітків-утікачів.
«Магнітне дерево» дебютантки Ізабель де Аугував'є – інтимний сімейний портрет, історія про Бруно, що повертається в рідну Чилі після тривалої відсутності. Родинний дім уже виставлений на продаж, і всі збираються для прощання з рідним місцем., «Магнітне дерево» - місцева дивовижа, яку він відвідує заради цікавості - будить у Бруно відчуття зв'язку з майже забутими місцями.
Стрічку «Люди на місцях» режисер Хуан Кавестані складає з набору непов’язаних коротких замальовок - часом комічних, часом драматичних - напівзімпровізованих відомими іспанськими акторами (Сантьяґо Сеґура, Марібель Верду, Антоніо де ла Торре та інші). Експеримент, абсурд та сюрреалізм під впливом Луїса Бунюеля з одного боку, та Луіса С.К. (автора відомого серіалу «Луї») з іншого – такі елементи цього хаотичного й розмаїтого портрета сучасної Іспанії в період кризи.
А закриватиме «Тиждень іспанського кіно» спеціальна подія до 400-річчя з дня публікації другої частини найславетнішого роману Мігеля де Сервантеса - показ однойменного історичного епосу «Дон Кіхот» з особливим гостем, відомим режисером Мануелем Ґутьєресом Араґоном. Він особисто представить свою кіноадаптацію про знаменитого лицаря, що домагався справедливості. Крім того, Араґон проведе майстер-клас, де розповість про зйомки "Дон Кіхота", значення роману для іспанської культури та про свій чималий досвід у кіно (адже він є автором більш ніж двох десятків стрічок).
Всі фільми демонструватимуться мовою оригіналу з українськими субтитрами.
У Києві відкриття відбудеться 9 квітня о 19:30 у Культурному центрі «Кінотеатр «Київ».

Категория: Анонсы | Добавил: golos | Теги: журнал стіна, Луїса Бунюеля, Іспанія, іспанський режисер, режисер, Тиждень іспанського кіно, Арагон
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]