Головна » 2021 » Травень » 25 » Прем’єра вистави “Пер Гюнт” у постановці Івана Уривського
11:50
Прем’єра вистави “Пер Гюнт” у постановці Івана Уривського

Анастасия Правдивец, Остап Ступка, Лариса Кадочникова- Як бути собою?...

- То бути гідним задуму Творця!

Щиро вітаємо Національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка з прем’єрою вистави “Пер Гюнт” у постановці Івана Уривського, яка відбулася вчора (5 травня) на великій сцені з епіграфом “Сергієві Данченку та Богдану Ступці присвячується”!

Сергій Данченко, який був художнім керівником та головним режисером театру імені Івана Франка з 1979-го до 2001-го, мав переклад п’єси Ібсена і виношував ідею спектаклю, але його щось зупиняло. Так само щось зупиняло і Богдана Ступку на цій же посаді у театрі. Він запрошував здійснити постановку Петра Фоменка, на що той відповідав, що «не доріс до цієї п’єси». Побоювався, будучи вже у поважному віці і незважаючи на достатній режисерський досвід.

Один з виконавців головної ролі, народний артист України Остап Ступка характеризує образ Пер Гюнта так: «Це людина з притаманними нам усіма позитивними речами і стовідсотково з усіма негативними. Зі своїми слабкостями та сильними сторонами, зі скромністю та наглістю. Людина стає старшою, у неї змінюється погляд на життя… Пер Гюнт - людина, якій притаманне все людське. Що таке багатство? Що таке слава? Це випробування. Ти залишишся людиною?

Михаил Захаревич, Лариса Кадочникова, Анастасия Правдивец,Кажуть, що цей твір треба ставити, коли вже щось розумієш. А я думаю навпаки: треба ставити, коли ти ще не все розумієш, але коли хочеш розшифровувати, пізнавати...."

"Пер Гюнт" на сцені франківців демонструє якісний високий рівень європейської режисури (режисер Іван Уривський), а це ще раз підтверджує, що український театр у пошуку і наш театр - важливий пазл великого європейського сценічного світу.

Категория: Театр | Добавил: golos | Теги: Журнал Стена, Анастасия Правдивец, Михаил Захаревич, Сергей Данченко, Остап Ступка, Наталія Сумська, Лариса Кадочникова, Богдан Ступка, театр Ивана Франко, Наталья Сумская
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]