Головна » 2021 » Березень » 19 » Весняна посмішка. Запрошуємо на виставку шаржів в Бровари
08:59
Весняна посмішка. Запрошуємо на виставку шаржів в Бровари

27 березня 2021 року художник-передвижник і графік Віктор Зінченко, карикатурист Генадій Міхеєв, команда журналу "Стіна", у Броварах представлять виставку картин-шаржів "Весняна посмішка". Виставка проходитиме на честь дня сміху в рамках проекту відділу культури міста Бровари «ХУДОЖНЯ МАЙСТЕРНЯ». Для нашої команди особлива честь представляти художника-передвижника 21 століття, адже данний проект протягом 2020 року не лише заявив про себе, а відновив традиції Товариства передвижників 19 століття, до якого належали такі знані метри мистецтва і культури, як Василь Перов, Олексій Саврасов, Іван Шишкин, Ілля Репін, Микола Ге, Василь Поленов, Віктор і Аполлінарій Васнецови, Василь Суриков, Архіп Куінджи, Ісаак Левітан, Володимир і Костянтин Маковскі, Валентин Сєров і, Іван Крамской. Роботи цих дивовижних художників представлені в Києві у Київській картинній галереї, у Третьяковській галереї та в знаних галереях світу.

Співпраця журналу "Стіна" із Віктором Зінченко триває вже протягом 11 років, з Генадієм Міхеєвим близько 5. За цей час було проведено десятки виставок і розроблено декілька просвітницьких проектів, направлених на відродження Культури і Освіти України. На виставці в Броварах будуть представлені роботи художників за останні роки, близько 60 картин розкажуть історію шаржу, автомобілів і навіть політиків ;) 

фото від Елеонори Тривігно

Виставка відкриється 27 березня 2021 року у МКЦ «Прометей» міста Бровари о 16-00 і проходитиме в рамках «Проєкту «Творча Майстерня», який розпочав свою роботу у лютому 2021 року. Ідейний вдохновитель проекту Ольга Кунцевська, з якою команада журналу "Стіна" мала нагоду познайомитись і домовитись про співпрацю, тим паче, що єдність у розвитку культури України і рідного краю - наша спільна мета. Ольга розповіла, що в планах створення електронного каталогу робіт місцевих художників, у тому числі дітей. 

Якщо у вас є бажання долучитися до проєкту, на сторінці Бровари.Культурний простір розміщені  анкети. 

Категория: Анонсы | Добавил: golos | Теги: передвижники 21 века, Журнал Стена, новости Украины, зінченко художник, бровары новости, искусство в народ, шаржі, культура Украины, міхеєв, Возрождение, виставка передвижників в броварах
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]